Могильов: Не будемо затримувати неадекватних, щоб смертність у міліції не псувала наш імідж

25 жовтня 11:15

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов доручив органам внутрішніх справ затримувати громадян, які здійснили адміністративне порушення, тільки у разі їх небезпеки для суспільства. Про це він сказав на прес-конференції.

 

"Я підписав вказівку до органів внутрішніх справ на місцях, що затримання людини за адміністративне правопорушення проводиться тільки в разі якщо передбачається, що вона є небезпечною для суспільства", - сказав міністр.

Він додав, що затримання такої людини можливе лише за письмовою вказівкою начальника райвідділу міліції.

А.Могильов також повідомив, що метою даної вказівки є виключення випадків, коли за адміністративне правопорушення затримують громадян у відділку до судового засідання.

"Це необхідно для того, щоб ці факти мінімізувати, щоб було якомога менше людей затриманих у райвідділках", - сказав міністр.

А.Могильов
зазначив, що дана вказівка ​​збіглася з рішенням Конституційного суду щодо адмінзатримання громадян.

Окрім того, за даними Ліга.net, міністр вважає, що КСУ стосовно адміністративних затримань несе в собі деякі ризики для міліції, але позитивно вплине на імідж МВС.

"Я розумію, що тут є якась небезпека, тому що ми окремих людей, які неадекватно поводять себе, будемо залишати на вулиці, але я свідомо йду на цей захід, щоб мінімізувати події, нещасні випадки, смерті, які відбуваються у нас. Вони дуже негативно впливають на імідж міліції", - додав він.

Нагадаємо, у середині жовтня рішенням КС було заборонено міліції затримувати осіб, які чинили непокору працівникові міліції, до розгляду справи судом, більш ніж на 24 години.