Могильов запевняє, що не дискримінує представників Меджлісу

25 лютого 19:01

Прем'єр Криму нагадав про "невирішене питання легітимності Меджлісу", зазначивши, що "забронзовілість" вождів, що багато років перебувають при владі, консервує життєво необхідні для кримськотатарського народу зміни.

 

Прем'єр Криму Анатолій Могильов запевняє, що не призначає на посади в раді міністрів залежно від національності або політичних уподобань.

Про це він сказав, коментуючи заяву народного депутата Мустафи Джемільова про такі, що нібито мають місце, звільнення за політичною ознакою висуванців Меджлісу.

"За логікою народного депутата, жоден кримський татарин, незважаючи на свою освіту, досвід і професіоналізм не може претендувати на хоч якусь посаду, не погодивши це з Меджлісом", - зазначив прем'єр Криму.

"Що у такому разі робити кримським татарам, які працюють у сферах освіти та охорони здоров'я - на сьогоднішній день близько 15% і 30% відповідно. Якщо міркувати, як це робить Джемілєв, то професійним і кваліфікованим кадрам потрібно звільнитися, оскільки перевищено квоту?", - додав Могильов.

"В реаліях сучасної України подібний підхід як мінімум не відповідає європейській практиці дотримання прав і свобод особи. При цьому необхідно нагадати, що згідно з дослідженнями Центру Разумкова рівень довіри кримських татар до Меджлісу не перевищує 25%", - уточнив він.

zn
zn
Могильов "зачищає" кримську владу від представників Меджлісу

Крім того, за його словами, залишається невирішеним питання легітимності Меджлісу, оскільки його керівництво ігнорує численні звернення про необхідність реєстрації даного органу в установленому законом порядку.

"Забронзовілість" вождів, що багато років перебувають при владі, консервує життєво необхідні для кримськотатарського народу зміни. Штучний поділ кримських татар на два сорти - за ознакою їх наближеності до керівництва Меджлісу - деструктивна і неприпустима практика", - вважає Могильов.

"Якщо у народного депутата є претензії до рівня кваліфікації, наявності необхідних знань або трудового стажу у представників кримських татар, які приймаються на роботу в органи влади, пропонуємо висловити свої зауваження. Рада міністрів Криму готова оперативно розглянути ці звернення і публічно дати відповідь", - додав глава ради.

На думку Могильова, не можуть не викликати занепокоєння систематичні спроби нагнітання ситуації в Криму з боку окремих політичних діячів напередодні Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу".

"Практично щороку, напередодні траурних заходів, штучно нагнітається інформаційна ситуація. Окремі кримськотатарські політичні діячі безпідставно звинувачують керівництво країни і Криму зокрема в недостатній увазі до відновлення прав депортованих народів, недотримання прав і свобод громадян", - заявив він.

"Складається стійке враження цілеспрямованості такого процесу, щоб на хвилю негативу відвернути увагу кримських татар від вирішення нагальних проблем, що назріли в кримськотатарському національному русі", - цитує чиновника його прес-служба.

Подробиці читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Валентини Самар "Туварджи* Могильов і його вівці". !zn

Читайте також:

Кримські татари розгромили вуличну виставку про Сталіна в Сімферополі

Депутатів парламенту Криму шокували виступами кримськотатарською мовою

Все менше кримчан хочуть бачити півострів у складі Росії

Мерія Сімферополя не дозволила меджлісу проводити традиційний траурний мітинг 18 травня