Могильов "зачищає" кримську владу від представників Меджлісу

24 лютого 09:29

У Меджлісі стверджують, що зараз у Криму спостерігається глобальний наступ на права кримських татар, підтримуваний керівництвом автономії.

 

Команда глави кримського уряду Анатолія Могильова звільняє з органів влади висуванців Меджлісу кримськотатарського народу, замінюючи їх представниками маргінальних, але лояльних до влади кримськотатарських організацій. Про це ZN.UA повідомив глава Меджлісу Мустафа Джемілєв.

Зокрема, днями посади голови Постійної комісії Верховної Ради АРК з питань міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян позбувся Ремзі Ільясов, заступник голови Меджлісу і один з потенційних змінників Джемільова. За підрахунками Меджлісу, це вже 22-га відставка їх висуванця у владі автономії.

На зміну Ільясову владою було висунуто бізнесмена Енвера Абдураїмова, який прославився заявою про те, що кримські татари "наполовину винні" в депортації 1944 р.

До цього меджліс-Курултай був також позбавлений найбільш ресурсного крісла - голови Рескомітету з питань міжнаціональних відносин, структури, через яку йдуть всі кошти на облаштування репатріантів. Посада дісталася опозиційному Меджлісу екс-заступникові начальника главку МВС Рефату Кенжалієву.

Раніше посаду голови Ради кримськотатарського народу при президентові України зайняв лояльний до влади Лентун Безазієв.

Місце першого заступника в Раді представників дісталося лідерові організації "Міллі Фірка" Васві Абдураімову, який не так давно прославився зверненням до президента Росії з проханням захистити кримських татар від геноциду з боку держави Україна.

За словами Джемільова, зараз у Криму спостерігається "глобальний наступ на права кримських татар". Фінансування держпрограми облаштування репатріантів скоротилося до мінімуму, а представницький орган народу ігнорується. Команда Могильова "звільняти висуванців меджлісу" пішла по всім райдержадміністраціям, на зміну їм повинні прийти такі ж "конструктивні" перебіжчики, заявив Джемілєв.

"Могильов у розмові з керівництвом ВР Криму сказав, що отримав команду від Господаря - усувати всіх представників Меджлісу. Нібито тому, що ми підтримуємо опозицію, - сказав Джемілєв. - І я вважаю, що це заділ на 2015 рік. Вони апріорі думають, що кримські татари не підтримуватимуть кандидатуру Януковича на президентських виборах, звідси і пішла така зачистка. Але, повірте, ефект буде зворотнім. Тому що навіть люди, які не цікавилися політикою, тепер замислюються - а на кого влада змінює представників меджлісу?".

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті Валентини Самар "Туварджи* Могильов і його вівці". !zn

Читайте також:

Кримські татари розгромили вуличну виставку про Сталіна в Сімферополі

Депутатів парламенту Криму шокували виступами кримськотатарською мовою

Все менше кримчан хочуть бачити півострів у складі Росії