Могильов порекомендував свободівцям триматися подалі від Криму

20 лютого 14:44

Голова Радміну АРК не радить представникам партії "Свобода" приїжджати у Крим з екстремістськими заявами.

 

Голова Радміну АРК Анатолій Могильов радить прихильникам партії "Свобода" триматися подалі від Криму. Голова кримського уряду впевнений, що поява "свободівців" на півострові не увінчається успіхом, оскільки тут у них мало прихильників. Про це Могильов заявив під час брифінгу в Сімферополі.

"Враховуючи те, що Партія "Свобода" має у Криму мінімальну підтримку, ми без заїжджих козачків в Криму самі розберемося, що нам робити і не раджу нікому приїжджати з якимись екстремістськими заявами", - сказав Могильов.

Він також зазначив, що дії "свободівців" аналогічні тим, що відбулися у Сумській області, будуть переслідуватися правовою відповідальністю. "Будь-яка дія має відповідати нормам закону, а якщо десь є якісь екстремальні люди, які цей закон порушують, то вони повинні розуміти, що за будь-яке порушення закону настане відповідальність. Причому досить жорстка, а в Криму ще й моральна велика відповідальність", - сказав Могильов.

Раніше народний депутат України Ігор Мірошниченко, який на минулому тижні разом з активістами ВО "Свобода" зніс пам'ятник Леніну в Охтирці (Сумська обл.- ред.), заявив, що готовий навідатися в Крим - до пам'ятника Леніна, який знаходиться у Білогірську, на вулиці Мірошниченка.

У відповідь на це кримські комуністи звернулися до правоохоронців і місцевої влади з вимогою не допустити цього. Більше того, вони заявили, що готові самі вартувати пам'ятники, і обіцяють, що жоден Ленін на півострові не постраждає, хоча підозрюють, що активісти "Свободи" спробують знести один з пам'ятників Леніну в Криму вночі. "Ми зробили заяву - ми засуджуємо ті події, які відбулися у Сумській області. І ми в жодному разі не допустимо, щоб по Криму пройшла хвиля вандалізму. Якщо "Свобода" навіть подумає тут підняти голову, ми просто цю гідру будемо відрубувати", - сказав він. !zn

Читайте також:

Ліквідаторам пам'ятника Леніну в Охтирці загрожує до чотирьох років в'язниці

Комуністи вимагають притягнути до кримінальної відповідальності свободівців, що знесли пам'ятник Леніну

На Сумщині свободівці знесли пам'ятник Леніну, міліція порушила кримінальне провадження