Місія Європарламенту в Україні продовжена до вересня - чекають доповіді щодо Тимошенко

19 квiтня 07:24

Місія Кокса-Кваснєвського продовжить роботу як мінімум до осені. В Європарламенті оцінили звільнення Луценка як "великий успіх" місії і чекають рішення щодо Тимошенко.

 

Місія екс-президентів Пета Кокса і Олександра Кваснєвського продовжена до вересня, повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц.

"Ми вирішили продовжити місію, насамперед, до вересня. Ми не припиняємо її у вересні, але отримаємо доповідь, в тому числі, у справі Тимошенко та інших", - сказав він за підсумками обговорення доповіді місії Кокса-Кваснєвського, яке пройшло у Страсбурзі на конференції президентів ЄП.

Шульц підкреслив, що помилування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - "надзвичайно великий успіх місії".

Він додав, що конференція президентів запропонувала голові парламентського комітету з питань закордонних справ Елмару Броку і голові парламентської делегації зі співпраці з Україною Павлу Ковалю "поміркувати про можливість створення політичних рамок для розширення співпраці з Україною".

Місія Європарламенту під керівництвом Пета Кокса і Олександра Кваснєвського працює з червня 2012 року. За цей час Кваснєвський і Кокс відвідали Україну вже більше 15 разів.

Про створення місії домовилися президент Європарламенту Мартін Шульц і прем'єр-міністр України Микола Азаров з метою вивчення ситуації навколо справ щодо колишніх членів уряду, в тому числі колишньої прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. !zn

Читайте також:

Кваснєвський: Дружина думає, що у мене в Україні вже інша родина

У ПАРЄ закликали українських депутатів шукати компроміс щодо реформи Конституції

Євросоюзу недостатньо звільнення Луценка для Угоди про асоціацію

Freedom House закликав Януковича помилувати Тимошенко