Місія Кокса-Квасьнєвського звинуватила пенітенціарну службу у дезінформації

08 лютого 08:37

Європейські спостерігачі за підсумками візиту Юлії Тимошенко висловили серйозну стурбованість умовами її змісту.

 

Спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс звинуватили державну пенітенціарну службу України у дезінформації.

Відомство розповсюдило недостовірну інформацію про те, що євроспостерігачі нібито не висловлювали претензій і зауважень за результатами відвідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко у харківській лікарні.

"Після вчорашнього відновлення нашого мандата з боку конференції президентів Європарламенту, ми, як виняток і всупереч нашій практиці, надаємо коротке роз'яснення у відповідь на заяву Державної пенітенціарної служби України, оприлюднену 5 лютого", - йдеться в заяві Кокса і Кваснєвського.

У тексті представники місії пояснили, що відповідне затвердження Державної пенітенціарної служби не відповідає дійсності.

"Насправді моніторингова місія підняла серйозні і нагальні питання, які стосуються умов утримання і викликають стурбованість", - відзначили Кокс і Квасьнєвський.

Представники місії ЄП підкреслили, що залишають за собою право оприлюднити свої записи, "якщо у когось будуть сумніви з цього приводу".

Нагадаємо, останній візит Кокса і Кваснєвського в Україну відбувся 4-5 лютого поточного року. Тоді вони відвідали Менську колонію, де зустрілися з Юрієм Луценком, а також ЦКЛ №5 у Харкові, де проходить лікування Тимошенко.

За інформацією дочки Тимошенко Євгенії, зустріч проходила в душовій кімнаті, де знаходиться екс-прем'єр після оголошення акції громадянської непокори.

Після завершення візиту дочка Тимошенко заявила, що представників місії Європарламенту непокоять умови утримання екс-прем'єра в лікарні.

У свою чергу в Державній пенітенціарній службі повідомили, що за результатами зустрічі представники Європарламенту не висловлювали будь-яких претензій, скарг або зауважень на адресу керівництва служби або медустанови. !zn

Читайте також:

Єврокомісар Фюле попросив омбудсмена Лутковську бути нейтральною

Президент Литви заявила, що поки Тимошенко і Луценко у в'язниці, асоціації з ЄС не буде

Суд розпорядився доставити Тимошенко на допит у "справі Щербаня" 13 лютого

Євросоюз вимагає від Януковича відсторонення Кузьміна