Міністри закордонних справ ЄС зберуться на спеціальне засідання, присвячене бойкоту Євро-2012 в Україні

14 травня 06:49

У Брюсселі пройде засідання Ради закордонних справ ЄС, на якому буде обговорена координація дій з відвідування матчів Євро-2012 в Україні.

 

Сьогодні у Брюсселі під час засідання Ради закордонних справ ЄС буде обговорена координація дій з відвідування матчів Євро-2012 в Україні.

Зокрема, міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу обговорять питання бойкоту матчів Чемпіонату Європи з футболу, які пройдуть в Україні влітку.

Раніше високопоставлений європейський дипломат повідомив, що мова йде про спільну позицію щодо футбольного чемпіонату. «Не буде висновків, це буде неформальна дискусія, але ми сподіваємося у результаті отримати позицію», - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що бойкот Євро-2012 - це приниження для всього українського народу. «Ми знайшли ресурси, зробили стадіони, мости, розв'язки, і нам зараз кажуть - бойкот Євро. Нормально? Як до цього поставитися? Кого хочуть принизити? Хочуть нас принизити, весь наш народ, країну? А чому?», - запитав він.

Раніше бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні вирішили глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і єврокомісар з питань юстиції, фундаментальних прав і громадянства Вів'єн Редінг, пізніше до ініціативи приєднався європейський комісар з питань спорту Андрулла Васіліу і - без пояснення причин - принц Вільям, а також інші. !zn

Читайте також:

Львів'ян відсторонили від підготовки до Євро-2012 донецькі і київські фірми, - Львівська міськрада


Financial Times: Європейські лідери бойкотують Євро-2012 в Україні


Ніхто з єврокомісарів не має наміру відвідувати заходи, присвячені Євро-2012 в Україні

Заклики до бойкоту Євро-2012 нагадали українському МЗС методи «холодної війни»