Міністра іноземних справ Швеції не пустили до Тимошенко

12 вересня 09:55

Відповідно до рекомендацій німецьких лікарів велика кількість зустрічей негативно впливає на процес реабілітації Юлії Тимошенко, вважають у Пенітенціарній службі. З 9 травня екс-прем’єр провела близько 60 зустрічей зі «сторонніми особами».

 

Міністра закордонних справ Швеції пана Карла Більда, посла Швеції в Україні Гуллгрена та колишнього президента Європейського Парламенту Єжи Бузека не пустили на побачення з екс-прем’єром Юлією Тимошенко. Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю Пенітенціарної служби України.

«Відповідно до рекомендацій німецьких лікарів клініки «Шаріте» значна кількість зустрічей негативно впливає на процес реабілітації засудженої, у зв’язку з чим лікарі рекомендували максимально обмежити кількість зустрічей з пацієнткою на час її перебування у стаціонарному закладі і зосередитись саме на реабілітаційному процесі. Лікарі також рекомендували Тимошенко 8 тижнів спокою, починаючи з 30 липня», - сказано у повідомленні.

Враховуючи зазначене, надання дозволів на зустріч Більда, Гуллгрена та Бузека із засудженою «не вбачається можливим».

«Наголошуємо, що побачення зі своїми захисниками засуджена Тимошенко, відповідно до вимог чинного законодавства, проводить без будь-яких обмежень», - підкреслили в ДПС.

У Департаменті покарань також зазначили, що під час перебування Тимошенко у Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» вона неодноразово мала зустрічі з представниками Європейського Парламенту, дипломатичних місій міжнародних інституцій та політичними діячами. Зокрема, з 9 травня по 12 вересня цього року вона провела близько 60 зустрічей зі «сторонніми особами», у тому числі з представниками міжнародної спільноти. !zn

Читайте також:

У пенітенціарній службі впевнені, що Тимошенко одужає, як тільки перестане спілкуватися з Власенком

Власенко обурений вимогою знімати штани перед побаченням з Тимошенко

Влада порушує рекомендації лікарів про вісім тижнів спокою для Тимошенко

Прокурор у справі Тимошенко пообіцяла, що екс-прем’єр рано чи пізно постане перед судом

Тимошенко вже увосьме відмовилася прибути на суд у справі ЄЕСУ

Тимошенко відмовилася від медпроцедур через різке погіршення стану здоров’я