Мін'юст заплатить 10 млн грн американським юристам у справі Тимошенко в Євросуді

13 березня 12:28

Уряд України у черговий раз звернувся до іноземних юристів у справі "Тимошенко проти України" в ЄСПЛ.

 

Міністерство юстиції України уклало угоду з юридичною фірмою "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP"and Affiliates" на суму 10,20 млн грн. на послуги у справі "Тимошенко проти України" в ЄСПЛ. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

В обґрунтуванні закупівлі йдеться про те, що гроші з державного бюджету виділено у зв'язку з тим, що Європейським судом з прав людини 31 травня 2012 і 11 липня 2012 року у справі "Тимошенко проти України" були поставлені додаткові питання".

При цьому предмет закупівлі вказаний як "послуги з наукового дослідження та експериментальної розробки в області суспільних наук".

Також Мін'юст повідомляє, що "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP and Affiliates" вже надавало послуги уряду України у цій справі згідно з договором від 10 квітня 2012 року. Тому цього разу була застосована неконкурентна процедура закупівлі в одного учасника". Проте у "Віснику державних закупівель" немає ніяких згадок про контракт.

На сайті Мін'юсту повідомляється, що юристи "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" показали, як Тимошенко перевищила свої повноваження і здійснила злочини при укладанні угоди в 2009 році між "Нафогазом" і "Газпромом" щодо постачання газу в Україну.

Раніше повідомлялося про те, що найнята Міністерством юстиції України юридична компанія "Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" не знайшла доказів політичної мотивації у справі, у якій екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі. Крім того, захисник Юлії Тимошенко Власенко також заявляв, що юридична компанія Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP" визнала у своєму звіті, що Тимошенко була арештована незаконно і при розгляді справи порушувалися базові стандарти і принципи.

Нагадаємо, влітку 2011 року захист Тимошенко звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на незаконне затримання і неналежне поводження в місцях позбавлення волі. ЄСПЛ 28 серпня приступив до розгляду скарги Тимошенко, яка звинувачує Україну за чотирма статтями Європейської конвенції з прав людини та основних свобод.

У вересні 2012 року захист Тимошенко подав нову скаргу до ЄСПЛ на позбавлення екс-прем'єра права на справедливе правосуддя при розгляді "газової" справи. У жовтні ЄСПЛ відкрив провадження за другою скаргою екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. !zn

Читайте також:

Американські юристи не знайшли доказів політичної мотивації у вироку Тимошенко

Мін'юст спробує "повісити" борг ЄЕСУ на Тимошенко

ЄЕСУ завдала державі збитків на 30 мільйонів, - СБУ