Мін'юст врятував партію Ющенка від ліквідації

09 квiтня 18:56

Голові політради "Нашої України" Сергію Бондарчуку відмовили в ліквідації партії, оскільки він сам був виключений з лав НУ прихильниками Ющенка.

 

Міністерство юстиції України відмовилося реєструвати подання голови політради партії "Наша Україна" Сергія Бондарчука про припинення діяльності партії. Про це сказано в листі Державної реєстраційної служби України.

Зокрема, Державна реєстраційна служба посилається на те, що відповідно до рішень політради партії від 9 лютого 2013 року, Бондарчук не є членом партії і звільнений від посади голови політради партії.

"Представлений до реєструвального органу лист підписаний неуповноваженою особою", - відзначили у службі.

Таким чином, як зазначили в "Нашій Україні", ані проведені Бондарчуком збори, ані проголошений партійний з'їзд, ані рішення, прийняті учасниками цих зборів, "не могли і не можуть мати ніякого впливу на долю партії "Наша Україна".

Нагадаємо, раніше колишній голова політради "Нашої України" Сергій Бондарчук заявив, що на парламентських виборах 2012 року партія виконувала "технічне завдання в інтересах Партії регіонів".

9 лютого Бондарчук оголосив про виключення з партії почесного голови Віктора Ющенка. Згодом прихильники Ющенка звільнили самого Бондарчука.

2 березня з'їзд частини "Нашої України" під головуванням Бондарчука прийняв рішення ліквідувати партію. Рішенням з'їзду установчі документи, печатка і прапор партії були передані в музей історії "помаранчевої революції" Національного університету "Києво-Могилянська академія". !zn

Читайте також:

Ющенко попросив однопартійців визначитися, хто залишається в "Нашій Україні"

Екс-голова політради "Нашої України" має намір створити нову партію без Ющенка

В "Нашій Україні" визнали, що допомагали регіоналам на парламентських виборах

Ющенко не зміг провести політраду "Нашої України" через розкол в партії