Міліція затримала активістів, які роздавали на Майдані презервативи «Партія кондомів»

24 лютого 14:38

Міліція затримала чотирьох активістів, які безкоштовно роздавали у центрі Києва презервативи в упаковці біло-блакитного кольору. За інформацією прес-служби Олександра Бригинця на упаковках було написано: "Увага! Країну заполоняє партія кондомів".

 

Правоохоронці затримали у Києві чотирьох активістів, які брали участь у несанкціонованій акції у центрі столиці. Після складання адміністративних протоколів у Шевченківському райвідділі міліції порушників відпустили.

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України у Києві, акцію на Майдані Незалежності у п'ятницю вдень намагалися провести представники низки громадських організацій, але відповідної заявки у Київську міськадміністрацію не надходило.

"За порушення вимог ст. 185-1 КУоАН "Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій" правоохоронці затримали чотирьох осіб і доставили у Шевченківське РУ ГУ МВС України у Києві. Стосовно них складено адміністративні протоколи, взято зобов'язання щодо їхньої явки до Шевченківського районного суду Києва, після цього їх відпустили", - підкреслили у міліції.

Між тим, у Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР) відзначили, що "міліція влаштувала облаву" на активістів, які безкоштовно роздавали в центрі Києва презервативи в упаковці біло-блакитного кольору.

Лідер КУПР Сергій Мельниченко повідомив, що до роздачі призначили 1,5 тис. упаковок презервативів.

"Половину відібрали опери на підході до поштамту. Близько половини вдалося роздати. Затримали голову "Чорного Комітету" Богдана Тицького, Ярославу Пугачову з "Братства святого Луки", Олега Покляцького з "Академії культурної спадщини українського козацтва". Семеро учасників акції члени КУПР і "Чорного Комітету" не дійшли до місця її проведення", - стверджує Мельниченко.

За інформацією прес-служби депутата Київської міськради Олександра Бригинця, активісти роздавали презервативи в упаковці біло-синього кольору, з одного боку якої написано: "Увага! Країну заполоняє партія кондомів", з іншого - "Тому що справжній український през" із зображенням на ньому якоїсь особи. !zn

Читайте також:

Протестні настрої українців досягли максимуму за 20 років

Кабмін злякався акцій протесту і підвищив виплати шахтарям-інвалідам

Прокуратура хоче посадити активісток FEMEN до в'язниці