Міліція заарештувала ще дев'ять «тризубівців», цього разу - з автоматом і з рацією

14 сiчня 12:31

В Івано-Франківській області затримано групу озброєних осіб, які є членами Всеукраїнського об'єднання «Тризуб» ім. Степана Бандери. Про це повідомляє сектор зв'язків із громадськістю Управління МВС України в Івано-Франківській області.

 

В Івано-Франківській області затримано групу озброєних осіб, які є членами Всеукраїнського об'єднання «Тризуб» ім. Степана Бандери. Про це повідомляє сектор зв'язків із громадськістю Управління МВС України в Івано-Франківській області.

Як наголошується в повідомленні, в обласну міліцію надійшла інформація про те, що на Прикарпаття прибула група осіб, які планують проведення незаконної акції, яка може мати широкий суспільний резонанс.

«З метою попередження здійснення будь-яких протиправних дій, в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів та слідчих дій було затримано дев'ять членів групи - мешканців різних регіонів України, - йдеться в повідомленні міліції. - У ході дослідчої перевірки виявилося, що більшість затриманих осіб є членами Всеукраїнського об'єднання «Тризуб» ім. Бандери».

У міліції стверджують, що під час затримання у членів групи були виявлені і вилучені автомат АКМСУ без номера та 124 патрони до нього, 3 пістолети різних марок з патронами, саморобний ніж, дев'ять радіостанцій різних марок, дві гранати без запалів, дві пневматичні гвинтівки з оптичними прицілами, помпова рушниця з патронами.

За цими фактами порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України - «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Зазначені особи перевіряються на причетність до скоєння інших злочинів на території України.

Про знайдені у «тризубівці» наркотики міліція не повідомляє.

Нагадаємо, що пам'ятник радянському диктатору Йосипу Сталіну в Запоріжжі був знищений увечері 31 грудня 2010 року.

Раніше, 28 грудня, пам'ятнику Сталіну відтяли голову, і відповідальність за цю акцію взяла на себе організація «Тризуб». Відповідальність за повну ліквідацію пам'ятника поки ніхто на себе не взяв.

Арешти членів «Тризуба» тривають вже кілька днів. Так, у понеділок, 10 січня, було затримано 15 «тризубівців». За інформацією «Тризуба», затримання їх членів відбувалося не тільки в західних областях України, а й у Харкові та Запоріжжі. При цьому «до затриманих не допускають адвокатів, тому на даний момент важко встановити, де саме перебувають затримані».

Як повідомлялося, 8 січня в Івано-Франківській області затримали керівника Центрального проводу ВО «Тризуб» Андрія Стемпіцького, його сина Пилипа, а також Романа Хмару.

9 січня було затримано колишнього керівника Центрального проводу Дмитра Яроша, першого заступника ВО «Тризуб» Андрія Тарасенка, голову Українського відділення Антиімперського Фронту Ростислава Винара і голову Дніпропетровської обласної організації «Тризуб» Сергія Борисенка.

10 січня заарештований голова Тернопільської обласної організації «Тризуб».

Ліквідацію пам'ятника Сталіну в міліції вважають «тероризмом».

За матеріалами УНІАН