Міліція силоміць вивела із зали суду чергового бютівця

01 вересня 11:08

Суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв прийняв рішення про видалення із зали судових засідань за порушення порядку народного депутата Сергія Подгорного (фракція БЮТ-Батьківщина).

 

Після обговорення клопотань захисту екс-прем'єра, лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко про залучення до матеріалів справи низки документів, виникла суперечка між представниками прокуратури та адвокатами Ю.Тимошенко.

Депутат С.Подгорний звернувся з реплікою до суду, Р.Кірєєв підняв його з місця і попросив назвати своє ім'я. На це депутат щось дуже тихо вимовив, ніби копіюючи суддю, який неголосно веде процес. Після цього Р.Кірєєв повідомив, що він видаляє депутата із зали засідання і попросив парламентарія вийти.

Оскільки С.Подгорний відмовився вийти, суддя попросив співробітників «Грифона» вивести правопорушника із зали. Співробітники міліції спочатку попросили депутата залишити залу, вибачаючись і називаючи її по імені та по батькові, після чого вивели силоміць.

У засіданні Р.Кірєєв оголосив технічну 10-хвилинну перерву.

Нагадаємо, 6 серпня Р.Кірєєв видалив із зали засідань народного депутата від «БЮТ-Батьківщини» Віктора Тарана-Терена.

Суддя мотивував своє рішення тим, що В.Таран-Терен допускав грубі порушення в ході засідання.

15 липня, Р.Кірєєв постановив вилучити Ю.Тимошенко із зали на один день за дії, що свідчать про неповагу до суду - екс-прем'єр вкотре відмовилася встати.

11 липня Р.Кірєєв видалив із зали судових засідань народного депутата від НУ-НС Олександра Чорноволенка за порушення порядку проведення судового засідання.