Міліція не бачить жодних проблем в ізраїльському паспорті Черновецького

05 серпня 12:16

Леоніда Черновецького не зможуть звільнити з посади мера Києва, поки він є громадянином України, зазначає начальник відділу громадянства Державного департаменту з питань громадянства, еміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України Ірина Фадєєва.

 

«За нинішнім законодавством, звільнити з роботи, припинити державну службу на підставі того, що вона (людина - ред.) набула громадянство іншої держави, неможливо, навіть якщо це буде доведено», - сказала вона під час круглого столу в п'ятницю, 5 серпня, у Києві.

За її словами, припинення держслужби фізичної особи з громадянством іншої держави можливе після того, як людина офіційно втратить українське громадянство.

Відповідно до українського законодавства, добровільно надбане громадянство іншої держави стало підставою для втрати громадянства України лише згідно зі змінами у законодавстві з 1997 року.

Як зазначила, І.Фадєєва, якщо людина отримала друге громадянство іншої держави до 1997 року, то немає підстав для втрати українського, і вона залишається з двома громадянствами, однак на території України у правових відносинах визнається тільки українське.

«Якщо громадянин України має громадянство іншої держави, у правових відносинах він залишається громадянином України. А нашим законодавством прямо не заборонено громадянство іншої держави. У нас просто інше громадянство не визнається», - сказала вона.

Нагадаємо, що інформація про те, що Л.Черновецький з 1994 року є громадянином Ізраїлю, з'явилася цього тижня. Сам київський мер, який зараз знаходиться в Ізраїлі, подвійне громадянство заперечує.