Міліція відпустила активістів, які влаштували "сніжний обстріл" регіоналів

04 квiтня 07:29

У "Свободі" заявляють, що один з активістів розповів, що міліціонери намагалися "вибити" упізнання інших сніжних "терористів".

 

Правоохоронці відпустили активістів "Свободи", яких допитували у справі про "обстріл" сніжками депутатів від Партії регіонів. Про це на свій сторінці у Facebook написав свободівець Олександр Аронець.

Після того, як адвоката активістів вивели з райвідділу, депутати "Свободи" оголосили про мобілізацію, через 2 години після чого у будівлі зібралося близько 50 осіб, - зазначив він.

"Кирило Бабенцов (якого тримали в міліції близько 10 годин) розповідає, що правоохоронці значну частину часу схиляли його до співпраці, намагалися "вибити" упізнання інших сніжних "терористів", але він нікого не впізнав і відмовився від співпраці. Чому його так довго тримали, ніхто не пояснив", - повідомив Аронець.

"Під тиском депутатів і громадськості хлопців випустили. Вони пишуть заяву про злочин через незаконне утримання!", - додав він.

Раніше один з затриманих "свободівців" Кирило Бабенцов заявив, що, крім нього, правоохоронці затримали ще шістьох активістів його політсили.

Як відомо, у вівторок депутат Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що після закриття вечірнього засідання Ради люди, які були на мітингу, закидали її та інших жінок-депутатів, землею і льодом.

Раніше повідомлялося про те, 2 квітня о 21:20 до київської міліції звернулася депутат Горіна із заявою про хуліганські дії невідомих осіб з числа учасників політичної акції, яка проходила під стінами парламенту.

Депутат повідомила, що на вулиці Шовковичній її наздогнала група громадян, близько 50 осіб з плакатами кількох опозиційних сил. Агресивно налаштовані громадяни безпричинно почали ображати її нецензурною лайкою, погрожувати фізичною розправою і кидати грудки снігу і льоду. В результаті цих хуліганських дій Горіна отримала тілесні ушкодження.

За попередніми висновками медиків, які обстежили постраждалу в стаціонарі однієї зі столичних лікарень, Горіна отримала закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку. !zn

Читайте також:

Тимошенко вибачилася перед регіоналами за опозиційних активістів, які кидали сніжки

Регіонали заплатили учасникам мітингу "за євроінтеграцію" по 200 гривень

Міліція шукає хуліганів, які закидали сніжками регіоналку Горіну