Міліція порушила справу за фактом бійки в суді перед допитом свідка у справі "Щербаня"

15 лютого 22:31

Проводиться досудове розслідування за фактом спричинення тілесних ушкоджень працівникам міліції, які здійснювали охорону правопорядку в Апеляційному суді Києва при розгляді справи про вбивство Євгена Щербаня.

 

За фактом опору правоохоронцям 13 лютого в Апеляційному суді м. Києва, де допитували свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, відкрито кримінальне виробництво, повідомляється на сайті МВС України.

В даний час здійснюється досудове розслідування за фактом спричинення тілесних ушкоджень працівникам міліції, які здійснювали охорону правопорядку в суді, наголошується в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що в приміщенні зали судових слухань були присутні близько 20 народних депутатів України. При оголошенні головуючим суддею рішення про залучення екс-прем'єра Юлии Тимошенко до адміністративної відповідальності за ст. 185-3 (прояв неповаги до суду) Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв'язку з ухиленням від явки в суд, народні депутати почали порушувати тишу в залі, голосно висловлюючи невдоволення на адресу судді, чим перешкоджали проведенню судового засідання.

У зв'язку з цим головуючий суддя винесла рішення про видалення присутніх народних депутатів України із залу суду. Виконання цього рішення було доручено працівникам спеціального батальйону міліції "Грифон".

"Будучи незадоволеними таким рішенням судді, кілька народних депутатів України почали бійку з працівниками міліції. У ході цього зіткнення і конфлікту народні обранці заподіяли одному з правоохоронців тілесні ушкодження, внаслідок чого він почав втрачати свідомість", - зазначено в повідомленні.

Потерпілий був госпіталізований. Згідно діагнозу медиків, у нього є тілесні ушкодження у вигляді удару-розтягнення м'язово-сполучного апарату шийного відділу хребта, забій гортані і вертебро-базилярна недостатність, відзначено в повідомленні.

- В суді у справі Щербаня сталася бійка між міліцією і депутатами (ВІДЕО)

13 лютого матеріали за даним фактом були зареєстровані в Шевченківському райуправлінні столичного главку міліції. Правопорушення кваліфіковано за ознаками ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку). Ця стаття Кримінального кодексу України передбачає відповідальність у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження свободи на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років. !zn

Читайте також:

Свідок у "справі Щербаня" стверджує, що Тимошенко заплатила за вбивство 3 млн доларів

Свідок у "справі Щербаня" розповів, кого повинні були вбити наступним

Свідок у "справі Щербаня" розповів, чому 10 років мовчав про Тимошенко

Свідок у "справі Щербаня" розповів про мотиви вбивства