Мерові Одеси загрожує до 5 років в'язниці за відстоювання прибережних схилів

14 березня 12:07

Суд виніс рішення, що зобов'язує Одеську міськраду передати 18 га території приватної компанії в оренду з правом викупу для забудови. Мер оголосив рішення суду незаконним.

 

Щодо мера Одеси Олексія Костусєва розпочато досудове розслідування. Він відмовляється виконувати рішення суду, яким наказано передати забудовникам 18 га прибережних схилів міста.

Попередня правова кваліфікація - ч. 2 ст. 382 Кримінального Кодексу "умисне невиконання рішення суду, здійснене посадовою особою", яка передбачає до п'яти років в'язниці, повідомив "Фокусу" повідомив юрист "Одеської юридичної компанії "Вікойл" Михайло Коротюк.

За рішенням Господарського суду Києва Одеса повинна віддати компанії "Вікойл" під комерційну забудову 18 гектарів схилів від Ланжерона до Аркадії.

Костусєв уже заявив, що не має наміру виконувати це рішення суду як незаконне і антиодеське". Він має намір його оскаржити 14 березня в Приморському районному суді Одеси.

"У зв'язку з тим рішенням, яке ухвалив Господарський суд Києва, заявляю: це рішення я не визнаю, вважаю його незаконним і антиодеським. Нами будуть вжиті всі заходи для того, щоб це рішення не було виконано. Якщо треба, ми зберемо позачергову сесію міськради, якщо треба - звернемося до президента Віктора Януковича", - заявив Костусєв.

Договір з Одеською міськрадою на забудову 18 га берегових схилів, орієнтовна вартість яких близько 100 млн доларів, будівельна компанія "Вікойл" уклала ще в 2004 році.

Однак процес завис на етапі затвердження детального плану території, бо міськрада відмовлялася надавати необхідну документацію.

Після низки судових розглядів 1 березня 2012 року Вищий господарський суд зобов'язав одеську міськраду передати компанії необхідні документи. За невиконання рішення суду мер Одеси Олексій Костусєв уже був двічі оштрафований. !zn

Читайте також:

Учасникам штурму Одеської міськради загрожує до 7 років в'язниці

Губернатор Одеської області звинуватив Костусєва у дискредитації влади

Редактори одеських ЗМІ заявляють про наступ на свободу слова у регіоні

В Одесі АП почала перевірку Управління земельних ресурсів