Мер запросив львів'ян на загальноміський молебень «за мову»

07 липня 06:53

Міський голова Львова Андрій Садовий запросив усіх львів'ян на загальноміський молебень за українську мову біля пам'ятника Тарасу Шевченку. «Коли є часи тривоги і загроз, то є потреба звернутися до Бога», - заявив він.

 

8 липня в центрі Львова відбудеться загальноміський молебень за українську мову. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
«Міський голова Львова Андрій Садовий запрошує всіх львів'ян на загальноміський молебень «за мову», який відбудеться 8 липня. Молебень розпочнеться о 13.30 біля пам'ятника Шевченка", - наголошується в повідомленні.
«Коли є часи тривоги і загроз, то є потреба помолитися, звернутися до Бога. Так українці робили споконвіку. І так ми зробимо в неділю», - підкреслив у коментарі заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.
Як повідомили в прес-центрі Об'єднаної опозиції, після завершення молебню розпочнеться молодіжний флеш-моб і народне віче на підтримку української мови.
«Львів має показати всій Україні об'єднання зусиль на захист мови, а також мобілізувати населення для участі в протестних акціях, яких попереду буде ще досить багато», - підкреслив у коментарі агентству голова Львівської обласної організації партії «Фронт Змін» Степан Кубів.
Нагадаємо, Рада 3 липня прийняла в цілому скандальний закон, який розширює права російської мови в Україні.
Документ встановлює, що державною мовою є українська мова, але дозволяє використання регіональних мов і мов меншин, якщо кількість осіб-носіїв цієї мови, що проживають на території, на якій поширена ця мова, становлять 10 і більше відсотків від чисельності населення.
Опозиціонери, ряд експертів і громадських активістів переконані, що цей законопроект розширює сферу офіційного застосування російської мови, практично прирівнюючи його до державної. !zn
Читайте також: