Мер Івано-Франківська зійшов з виборчої дистанції

15 жовтня 09:43

Міський голова послався на результати соціологічного опитування, в ході якого з 1200 респондентів близько 19% підтримали його рішення балотуватися у народні депутати, однак більше 50% вважають, що він повинен залишитися працювати міським головою.

 

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус знімає свою кандидатуру з виборів до Верховної Ради.

"Враховуючи підсумки зустрічей з колективами, з огляду на результати соціологічного опитування, яке ми провели, і враховуючи думку моєї сім'ї, я заявляю про те, що я знімаю свою кандидатуру з виборчих перегонів до Верховної Ради", - сказав він на прес-конференції 15 жовтня.

Анушкевичус пояснив, що під час передвиборних зустрічей жителі міста визнали його гідним кандидатом у народні депутати, однак просили не залишати посаду міського голови.

Він також врахував результати соціологічного опитування, в ході якого, за словами Анушкевичуса, з 1200 респондентів близько 19% підтримали його рішення балотуватися в народні депутати, однак більше 50% вважають, що він повинен залишитися працювати міським головою.

"Тому поки не буде виконано все, що було обіцяно громаді в 2010 році, я з цього міста нікуди не збираюся їхати", - зазначив Анушкевичус.

Він також закликав жителів Івано-Франківська підтримати на парламентських виборах список об'єднання "Наша Україна".

"А що стосується кандидатів-мажоритарників, то свою кандидатуру я не знімаю на користь когось із них. Я вважаю, що мешканці Івано-Франківська надзвичайно розумні і зуміють зробити правильний вибір. Я знімаю свою кандидатуру виключно на користь громади міста Івано-Франківська", - підкреслив Анушкевичус.

Відзначимо, Івано-Франківська міськрада мала намір відправити у відставку мера через його рішення балотуватися в депутати Верховної Ради, але потім перенесла розгляд цього питання.

Центрвиборчком зареєстрував Анушкевичуса кандидатом в народні депутати по мажоритарному округу № 83 (центр - Івано-Франківськ) від Української народної партії, яка увійшла до об'єднання патріотичних сил "Наша Україна". !zn

Читайте також:

З виборчої дистанції зійшли ще 55 кандидатів, у тому числі депутати Омельченко, Матвієнко і Коновалюк

«Батьківщина» пояснила, чого хоче від Кличка

«Свобода» не буде знімати своїх кандидатів на користь «УДАРу»

Заради Кличко «Батьківщина» може провести позачерговий з'їзд