Мельниченко звинуватив Лазаренка в замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера

15 вересня 11:19

Мельниченко опублікував відомості щодо вбивства депутата Щербаня в 1996 році. Зокрема, екс-майор повідомив, що в записаних ним розмовах замовником вбивства називається Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Кириченко і Тимошенко.

 

Екс-майор управління державної охорони України Микола Мельниченко звинуватив колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка в організації вбивства в 1996 році народного депутата і бізнесмена Євгена Щербаня, а колишнього главу уряду Юлію Тимошенко і партнера Лазаренка по бізнесу Петра Кириченка - в оплаті послуг кілера.

Про це Мельниченко написав на своїй сторінці на Facebook. "Замовником вбивства Щербаня називається Лазаренко, одним з мотивів - отримання контролю над Донецьким регіоном. Організатором виступає Кушнір, а оплату за виконання проводять Кириченко і Тимошенко", - написав Мельниченко.

При цьому він стверджує, що "про обставини розслідування даного злочину мені відомо з розмов, які я чув у кабінеті Леоніда Кучми. Розмови проходили між Кучмою і генеральним прокурором України Михайлом Потебеньком, Кучмою та Миколою Обіходом та іншими".

Мельниченко запевнив, що має запис цих розмов.

Колишній охоронець також стверджує, що до нього зверталися представники родини Тимошенко з пропозицією дати неправдиві свідчення проти нинішнього президента Віктора Януковича про те, що саме він є замовником вбивства Щербаня. Мельниченко заявив, що він відмовився від цієї пропозиції.

Нагадаємо, 18 червня повідомлялося про те, що Генпрокуратура встановила причетність до банди донецьких кілерів, засуджених за вбивство в 1996-му році депутата Щербаня.

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що ГПУ має намір висунути Тимошенко звинувачення в причетності до вбивства депутата, але перешкодою є тривала хвороба екс-прем'єра. За його словами, у разі тривалої хвороби Тимошенко Генпрокуратура може призначити їй судово-медичну експертизу для встановлення можливості участі в слідчих діях у справі про вбивство Щербаня. !zn

Читайте також:

Актуальні справи минулих днів

Лазаренко знову спростував свою причетність до вбивства Щербаня

Генпрокуратура хоче допитати Тимошенко в справі Щербаня «якнайшвидше»

Пшонка повідомив, що в справі Щербаня є зрушення