Мельниченко проситиме політичного притулку в Італії

06 серпня 09:50

Адвокат Мельниченка не виключає, що його підзахисний проситиме політичного притулку в Італії. За його словами, італійський захисник екс-майора Державної охорони попросив надати низку документів, які є підтвердженням політичних переслідувань Мельниченка в Україні.

 

Екс-майор Державної охорони Микола Мельниченко, швидше за все, буде просити політичного притулку в Італії. Про це повідомив його український адвокат Микола Неділько.

«Цілком можливо, я цього не виключаю. Але справа в тому, що ані Арсен Аваков, ані італійський адвокат Мельниченка не мали з ним спілкування до початку судового засідання, яке зараз триває», - зазначив адвокат.

За словами Неділька, його зарубіжний колега просив надати ряд документів, які є підтвердженням політичних переслідувань Мельниченка в Україні.

«Я мав розмову з Арсеном Аваковим та італійським адвокатом. І італійський колега просив у мене в електронному вигляді ряд юридичних документів, які б підтвердили той факт, що в Україні має місце політичне переслідування, а також документи, які підтверджують факти наявності загрози його життю і здоров’ю, а через нього його оточенню тобто мені, Павлу Сичову та Наталці Розинській. Окрім того, документи, які підтверджують неналежне реагування з боку правоохоронних органів України. Надав також ряд судових рішень стосовно Мельниченко, які на мою думку, можуть бути використані моїми колегами в Італії. Вони будуть доказом того, що відносно Мельниченко судові рішення приймаються виключно упереджено, не об’єктивно і носять виключно політичний характер. Всі ці документи були мною надані», - сказав він.

Неділько також додав, що мав прохання до італійського захисника.

«Я не виключаю, що Мельниченко буде просити політичного притулку. Єдине, що я наполягав, передавав через адвокатів, щоб якщо буде просити суд екстрадувати його в Україну, то щоб це прохання не задовольнялося», - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, 23 вересня 2011 року слідчий СБУ виніс постанову про оголошення Мельниченка в розшук, з 14 жовтня він числиться міжнародному розшуку. Шевченківський районний суд Києва 18 жовтня 2011 року виніс постанову про арешт Мельниченка у зв'язку з ухиленням про слідства.

Пізніше СБУ припинила розслідування кримінальної справи щодо Мельниченка у зв'язку з тим, що не встановлено його місцезнаходження.

Ізраїльська поліція 30 листопада затримала, а пізніше звільнила Мельниченка, не знайшовши підстав для затримання. Він представився правоохоронцям як житель США.

Мельниченко був затриманий правоохоронними органами в Неаполі 3 серпня. !zn

Читайте також:

Мельниченко сидить у найбільшій в’язниці Неаполя, - ЗМІ

Мельниченка відправлять до США, або відразу до Шевченківського суду

В Італії арештовано майора Мельниченка

Мельниченко готовий оприлюднити подробиці вбивства Щербаня