Мельниченко має намір «злити» в Інтернет аудіозаписи розмов Кучми з політиками

02 вересня 10:08

Екс-співробітник президентської охорони Микола Мельниченко має намір розмістити в себе на персональному сайті аудіозаписи розмов, які було зроблено у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

 

«Зараз мої оператори намагаються поставити аудіофайл розмови між Л.Кучмою та В.Литвином, найбільш повну розмову. Також розмову між Л.Кучмою і екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Кравченком, Л.Кучмою і екс-генпрокурором Михайлом Потебеньком. Щоб кожен слухач в Інтернеті міг почути повну версію, що відбувалося в президентському кабінеті», - сказав він.

Він вважає, що громадяни повинні знати повне розшифрування аудіозаписів розмов, а не тільки окремі фрагменти.

У даний момент на сайті М.Мельниченка розміщено лише аудіозапис, а також розшифрування нібито розмови Л.Кучми та тодішнього голови Нацбанку Віктора Ющенка, під час якого Л.Кучма переконував В.Ющенка випустити емісію двох мільярдів гривень. Це мало допомогти Кучмі перемогти на виборах 1999 року.

Нагадаємо, сьогодні, М.Мельниченко також заявив, що не збирається виконувати рішення суду і вибачатися перед спікером Верховної Ради Володимиром Литвином, якого він звинуватив у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Також він порадив спікеру прийти з повинною і сісти до в'язниці.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Л.Кучми у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

«Підтверджую, дійсно стосовно Леоніда Даниловича Кучми порушено кримінальну справу. Він підозрюється у причетності до вбивства і незаконних діях стосовно журналіста Георгія Гонгадзе», - сказав 22 березня перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.