Мельниченко пообіцяв новий компромат на Кучму, Литвина і Ющенка

30 сiчня 19:14

Новий Кримінальний процесуальний кодекс розширив можливості Мельниченку. Тепер він може звинуватити в злочині, а прокуратура зобов'язана це розслідувати.

 

Екс-майор Микола Мельниченко оприлюднить компромат на колишнього президента Леоніда Кучму і народного депутата Володимира Литвина. Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.ua.

"Я спочатку зі своєю кримінальною справою розберуся, потім буду рухатися далі. Новий КПК дає можливість писати заяви про злочини, після того прокуратура зобов'язана внести їх до Єдиного державного реєстру та розслідувати. На превеликий жаль правоохоронна система за всі 12 років після того, як записи були оприлюднені, їй було нецікаво знати про записи і злочини, які були там зафіксовані", - вважає він.

При цьому Мельниченко зазначив, що правоохоронцям нецікаві його записи щодо того, яким чином Віктор Ющенко в 1999 році надрукував гривню і вона впала в 2 рази по відношенню до долара, і яким чином потім облігації НБУ потрапили в руки вищого керівництва країни. "Їм нецікаво, як проходила приватизація, вибори, чому СБУ (за моєю інформацією, що є на записах) кинула гранату в натовп людей Вітренко в Кривому Розі, щоб скомпрометувати іншого кандидата в президенти. Так, їм це нецікаво, тому що або вони самі особисто пов'язані, або вони матеріально залежать від тих, хто скоїв ці злочини", - додав екс-майор. !zn

Читайте також:

Адвокат Кучми запевнив, що його підзахисний не причетний до вбивства Гонгадзе

Мельниченко звинуватив Кучму в "цинічній брехні" щодо справи Щербаня

Екс-майор Мельниченко має намір допитати Кучму і Литвина