Медвєдєв став головою уряду Росії

08 травня 13:38

Держдума схвалила кандидатуру Дмитра Медвєдєва для призначення головою уряду Росії. За його кандидатуру було віддано 299 голосів. Досить було голосів лише фракції "Единой России", яка налічує 238 депутатів. Медвєдєв стає 12-м прем'єр-міністром Росії.

 

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про призначення Дмитра Медвєдєва прем'єр-міністром РФ, повідомила 8 травня прес-служба глави Росії.

Раніше Державна Дума більшістю голосів схвалила кандидатуру екс-президента РФ для призначення головою уряду Росії.

За кандидатуру Медвєдєва проголосували фракція "Единая Россия" і фракція ЛДПР, комуністи і "Справедливая Россия" консолідовано голосували проти.

Таким чином, за кандидатуру Медвєдєва було віддано 299 голосів, проти висловилися 144 депутата.

Для згоди Держдуми на затвердження Медвєдєва прем'єром була необхідна проста більшість голосів - 226. Іншими словами, для проходження його кандидатури було достатньо голосів лише фракції "Единой России", яка налічує 238 депутатів.

У 2008 році, коли на пост голови уряду висувалася кандидатура нинішнього президента Володимира Путіна, за нього в Держдумі проголосували 392 із 448 депутатів, 56 - проти. Тоді згоду на призначення Путіна прем'єром дали "Единая Россия", ЛДПР і "Справедливая Россия".

Медвєдєв став 12-м прем'єр-міністром Росії (з урахуванням першого перебування на цій посаді Путіна у серпні-грудні 1999 року і двох прем'єрських термінів Віктора Черномирдіна). !zn

Читайте також:

Путін запропонував Держдумі призначити Медвєдєва прем'єром

Західні ЗМІ про Медвєдєва: Навіть «просочений горілкою» Єльцин був переконливішим

Медвєдєв вважає справу Тимошенко політичною

Путін вступив на посаду президента Росії (відео)

Путін висунув Медвєдєва на пост голови «Единой России»