Медведєв назвав слідчих у справі про заворушення на Болотної площі «козлами» (ВІДЕО)

07 грудня 17:19

Телевиступ Дмитра Медведєва обернувся конфузом. В інтернет потрапив запис його розмов з журналістами, зроблена вже після закінчення прямого ефіру.

 

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у п'ятницю, 7 грудня, дав велике інтерв'ю п'яти російським телеканалам. Однак найбільший інтерес у ЗМІ викликав закадрова запис, який не увійшов в ефір, однак потрапив в інтернет.

На порталі YouTube було опубліковано відео, в яке увійшли фрази прем'єра, сказані ним уже після закінчення онлайн-трансляції.

Із запису випливає, що Медведєв не дуже упередженої думки про методи роботи російських слідчих, які ведуть справу про заворушення на Болотної площі. При цьому в самому інтерв'ю глава уряду, коментуючи «болотну справу», наполягав на необхідності шанобливого ставлення до поліції.

Вже вийшовши з-за столу і зі знятим мікрофоном, прем'єр попросив не хвилюватися журналіста НТВ Олексія Пивоварова з приводу ранкового обшуку і залучення в якості свідка у справі про заворушення його співавтора по документальному фільму про опозицію Павла Костомарова.

«Там нормально все буде, ви не хвилюйтеся. Козли вони, що о восьмій ранку приходять ... Ну просто, насправді це набір звичок. У мене багато людей, які працюють у правоохоронних органах, у них дійсно ... якщо прийдуть о сьомій ранку, вони отримають ... все», - сказав Медведєв.



Той факт, що запис не є монтажем і ці слова дійсно були вимовлені прем'єром, підтвердив в ефірі «Дощу» головний редактор цього телеканалу Михайло Зигар, присутній у студії.

Прес-секретар прем'єра Наталія Тімакова відмовилась коментувати бесіду Медведєва з журналістами поза ефіром, зауваживши, що це «підслухані розмови».

Нагадаємо, Костомаров замість з Пивоваровим і Олександром Расторгуєвим знімає документальний фільм про лідерів російської позасистемною опозиції. З травня 2012 р. його робочі матеріали викладаються на YouТube.

Про обшук у Костомарова вранці в п'ятницю повідомив Пивоваров. Пізніше в прес-службі СКР підтвердили, що у Костомарова проходять слідчі дії. Їх проводять у справі про заворушення на Болотяній площі 6 червня, по якій режисер проходить свідком. Вдень Костомаров уточнив, що обшук почався близько 7 ранку. При цьому з нього взяли підписку про нерозголошення подробиць обшуку та викликали в найближчий понеділок на допит в СКР. !zn

Читайте також:

Медведєв готовий знову стати президентом Росії

Росіяни все більше незадоволені роботою тандему Путіна-Медведєва

У Москві заборонили мітинг проти репресій зважаючи на відсутність «репресій» в російських законах