Медвєдєв готовий знову стати президентом Росії

26 листопада 06:36

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв не виключає, що в майбутньому знову може балотуватися на вищий державний пост. За його словами, повернення буде залежати від стану його здоров'я, а також інших факторів.

 

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв не виключив повернення на пост президента в 2018 році.

За словами Медвєдєва, багато чого буде залежати від стану його здоров'я, а також інших факторів. «Ніколи не говори 'ніколи', - процитував прем'єр-міністр фільм про Джеймса Бонда. - Тим більше, що я вже одного разу входив в цю річку. Чому б не ввійти в неї ще раз».

При цьому Медведєв зазначив, що почувається комфортно на позиції прем'єр-міністра. «Якщо є людина, з якою мені комфортно працювати, то це Володимир Путін», - заявив глава уряду РФ.

Також Медвєдєв у черговий раз дав зрозуміти, що вважає зайвим перебування учасниць панк-групи Pussy Riot у в'язниці. Прем'єр підкреслив, що це його особиста думка, а з моральної точки зору акцію Pussy Riot він засуджує. Медвєдєв додав, що він, як глава уряду, не має права впливати на суд, бо у Росії судова влада відділена від виконавчої.

Дмитро Медвєдєв займав пост президента Росії з травня 2008 року по травень 2012 року. Восени 2011-го він відкрито заявив, що не буде балотуватися на другий термін, підтримавши кандидата від «Единой России» Путіна. Зі свого боку Путін дав зрозуміти, що не проти призначити Медвєдєва главою уряду після перемоги на президентських виборах. Новий президент вніс до Держдуми кандидатуру Медвєдєва для затвердження на посаду прем'єр-міністра відразу після свого вступу на посаду 7 травня 2012 року. !zn

Читайте також:

Медвєдєв засудив сталінізм, але визнав, що це були «славні сторінки історії»

Медвєдєв оголосив росіянам, що інтернет «спотворює картину»

Медвєдєв «покопирсався в інтернеті» і попросив українців берегти Азарова

Азаров і Медвєдєв не врегулювали питання утилізаційного збору при імпорті автомобілів