Медики вважають, що підстав для операції Тимошенко немає

09 грудня 08:40

Медична комісія у складі провідних фахівців Міністерства охорони здоров'я, апарату Державної пенітенціарної служби та лікарів Київського СІЗО не встановила підстав для хірургічного лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко чи лікування її за межами слідчого ізолятора.

 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«За результатами роботи комісії було складено висновок, в якому зазначено, що підстав для хірургічного лікування Ю.Тимошенко чи лікування її за межами СІЗО не встановлено. Протипоказань за станом здоров'я щодо проведення слідчих дій з Ю.Тимошенко не виявлено», - наголошується в повідомленні.

У прес-службі пояснили, що від особистого медичного огляду екс-прем'єр відмовилася в письмовому вигляді.

У даний час стан здоров'я Ю.Тимошенко продовжує перебувати під контролем медперсоналу СІЗО.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко було заарештовано 5 серпня цього року і відтоді вона знаходиться в СІЗО.


11 жовтня Печерський районний суд визнав Ю.Тимошенко винною в перевищенні влади при укладанні газових контрактів з Росією у 2009 році і визначив їй покарання у вигляді позбавлення волі терміном на сім років.

З моменту арешту Ю.Тимошенко її захисники неодноразово заявляли про погіршення стану її здоров'я.

9 листопада захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахиснане може пересуватися без сторонньої допомоги.

22 листопада президент України Віктор Янукович заявив, що Ю.Тимошенко, яка перебуває в Лук'янівському СІЗО, сьогодні-завтра буде надано необхідну медичну допомогу.