Мажиліс висловив довіру уряду Казахстану

20 сiчня 08:31

Мажиліс Казахстану висловив довіру уряду країни. Депутати вважають, що завдяки голові уряду вдалося подолати негативний вплив світової фінансово-економічної кризи.

 

Нижня палата парламенту Казахстану висловила довіру уряду країни на чолі з прем'єр-міністром Карімом Масімовим. Депутати вважають, що завдяки главі уряду, вдалося подолати негативний вплив світової фінансово-економічної кризи.

Відповідно до законодавства, вирішення питання про довіру уряду належить до компетенції нижньої палати парламенту - мажилісу.

Депутат Віктор Рогалєв, який в
иступив з цього питання, зазначив, що за останні п'ять років уряд Казахстану на чолі з Карімом Масімовим зумів подолати негативний вплив світової фінансово-економічної кризи. У той час, як багато країн скорочували свої бюджети, Уряд Казахстану, виконуючи доручення глави держави, тричі підвищував зарплати працівникам бюджетної сфери, пенсії та допомогу, повністю реалізував всі соціальні зобов'язання держави.

Мажилісмен підкреслив, що Президент РК Нурсултан Назарбаєв дає високі оцінки роботи уряду, який очолює Карім Масімов.

Позачергові парламентські вибори в Казахстані пройшли 15 січня. За їхніми підсумками до мажилісу пройшли три партії - «Нур Отан» («Світло Вітчизни», лідером партії є президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв), демократична партія «Ак жол» («Світлий шлях») і Комуністична народна партія Казахстану.

«Нур Отан» здобув впевнену перемогу, набравши 80,99% голосів виборців.

Пропрезидентській партії дісталося у результаті 83 депутатських мандати, «Ак жолу» - вісім, компартії - сім. Всього у мажилісі 107 депутатських місць: 98 депутатів обираються за партійними списками, дев'ять осіб направляє Асамблея народу Казахстану (дорадчий орган при президентові).