Майже 40% депутатів Ради підуть на вибори у мажоритарних округах

05 березня 14:51

Тільки 6% народних обранців відмовилися від участі в наступних парламентських виборах.

 

39,6% українських парламентаріїв планують балотуватися на виборах до Верховної ради у мажоритарних округах, а кожен десятий (10,9%) має намір йти за партійним списком. Про це свідчать результати опитування народних депутатів, проведеного Інститутом Горшеніна.

Окрім того, багато нардепів не визначилися з приводу своєї участі у виборах. «Не визначилися зі своєю участю у парламентських виборах 39,4% опитаних», - повідомила експерт Інституту Горшеніна у сфері соціального проектування Марина Ткаченко під час презентації опитування 5 березня у Києві.

За її словами, взагалі не збираються брати участь у виборах до українського парламенту 6,1% парламентаріїв.

«Якщо до цього додати 4% опитаних, які не змогли відповісти на дане питання, то близько 10%, принаймні на сьогодні, швидше за все, не будуть балотуватися до Ради», - зазначила Ткаченко.

Як зазначив експерт Інституту Горшеніна Володимир Застава, опитування показало, що більшість депутатів підтримує парламентсько-президентську форму правління.

«Найбільш оптимальною для України народні депутати вважають парламентсько-президентську форму правління, на її підтримку висловилися 43,5%)», - повідомив Застава.

25,9% підтримують парламентську форму правління. За словами Застави, тільки 17% парламентаріїв висловлюються на користь президентсько-парламентської форми правління, а 12,2% виступають за президентську форму правління. Варіант «важко відповісти» обрали 1,4% народних депутатів.

Згідно з дослідженням переважна більшість опитаних народних депутатів вважають, що наступні парламентські вибори мають відбутися у жовтні 2012 року.

«Депутати тотальною більшістю демонструють свою готовність дотримуватися Конституції», - зазначив Застава.

7,5% народних депутатів вважають, що вибори до Верховної ради повинні бути синхронізовані з президентськими у 2015 році, а 2,7% опитаних висловили думку, що вибори мають бути відкладені на невизначений період. Не змогли відповісти на це питання 1,4% народних обранців.

В ході опитування, що проводилося 20-24 лютого 2012 року, було опитано методом анкетного інтерв'ю147 парламентаріїв з усіх фракцій. !zn

Читайте також:

«Батьківщина» і «Народний рух» об'єдналися для виборів до ВР

У «Батьківщині» розраховують на перемогу опозиції у 2/3 мажоритарних округів

У ЦВК заявили, що вже сьогодні виборців підкуповують «гречкою»