Майже 90% українців хочуть позбавити "кнопкодавів" депутатських мандатів

23 сiчня 16:26

Опозиція вимагає ввести покарання за голосування чужими картками у Верховній Раді. Ідея знайшла підтримку в українському суспільстві.

 

Переважна більшість громадян України (87,6%) підтримують ідею позбавлення мандата народних депутатів, які голосують чужими картками у Верховній Раді. Не підтримують таку ідею 7,1% опитаних. Не визначилися - 5,3% опитаних. Про це свідчать дані соціологічного опитування Центру Разумкова і фонду "Демократичні ініціативи".

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано законопроект лідерів опозиційних фракцій, який передбачає кримінальну відповідальність за голосування чужими картками - до восьми років в'язниці.

у Партії регіонів і КПУ розкритикували ідею введення кримінальної відповідальності для депутатів за порушення процедури голосування в Раді, запропоновану опозицією, назвавши її "піаром і маразмом".

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва з 21 по 24 грудня 2012 року. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки - 2,3%. !zn

Читайте також:

Законопроект про встановлення кримінальної відповідальності за "кнопкодавство" - до восьми років в'язниці

ПР і КПУ вважають кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" піаром і маразмом

Депутатів-регіоналів зобов'язали голосувати за відсутніх колег

У регламентному комітеті заявили, що карати "кнопкодавів" не має за що - закон не передбачає (документ)