Матіос допускає обмін російських ГРУшників на Савченко або Сенцова

10 жовтня 14:20

Але це, за словами головного військового прокурора, може відбутись лише після засудження росіян.

 

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос допускає обмін затриманих в Україні військових ГРУ ЗС РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова на Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка або інших незаконно утримуваних в Росії українців.

"Тільки після винесення вироку, до вироку це неможливо", - заявив Матіос в інтерв'ю DT.UA.

За його словами, "Росія є учасницею міжнародного права, тому якщо ці люди засуджені і передані, Росія повинна забезпечити відбуття покарання своїми громадянами, які вчинили злочини на території іншої держави".

Як заявив 7 жовтня адвокат Надії Савченко Марк Фейгін, Москва і Київ ведуть інтенсивні переговори щодо передачі Савченко Україні. Раніше у Мін'юсті РФ заявили, що готові розглянути передачу Савченко Києву після її засудження.

Як відомо, Україна не визнає провини Савченко і вважає її викраденою полоненою в Росії.

Раніше різні політики висували думки, що Савченко може повернутися в Україну за умови її обміну на російських солдатів, затриманих в Україні.

Надія Савченко, згідно з даними захисту і української сторони, була викрадена в зоні бойових дій в Луганській області на початку липня 2014 року і вивезена на територію Росії, де вона звинувачується у вбивстві двох російських журналістів в Донбасі.

Читайте повністю інтерв'ю Оксани Денисової з Анатолієм Матіосом: "Гібридна війна породжує страшні гібридні наслідки" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".