Мартинюк сказав неправду про позбавлення депутатів зарплати за блокування Ради

07 грудня 11:25

Голова комітету Верховної Ради з питань регламенту Володимир Макеєнко заявляє, що немає ніяких підстав не нараховувати заробітну плату представникам опозиції через учорашнє блокування роботи парламенту.

 

Про це В.Макеєнко заявив сьогодні журналістам, коментуючи заяву першого заступника голови ВР Адама Мартинюка про те, що блокувальники не отримають заробітну плату.

В.Макеєнко нагадав, що підставою для нарахування заробітної плати є табель письмової реєстрації народних депутатів, який вони власноруч підписують вранці перед пленарним засіданням. Окрім того, ще однією підставою є табель, який заповнює керівник комітету і який свідчить про відвідування депутатом засідань комітету. «Це і є підставою для бухгалтерії для виплати заробітної плати», - сказав він.

У той же час, за словами В.Макеєнка, ніхто вчора під час блокування роботи ВР не проводив переоблік тих депутатів, які заважали працювати. «Є моральне виховання, а є фінансове. Але для фінансового підстав немає», - додав він.

Як повідомлялося, у вівторок, 6 грудня, депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» блокували трибуну і президію ВР, вимагаючи декриміналізації статті, за якою було засуджено екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

У середу, 7 грудня, головуючий на засіданні парламенту А.Мартинюк заявив, що народні депутати, які блокували роботу Верховної Ради, не отримають заробітну плату.