Мартиненко: Тимошенко і Луценко вийдуть на волю лише після перемоги опозиції на виборах

24 листопада 12:11

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко можуть бути звільнені з в'язниці лише після парламентських виборів і в разі перемоги у них опозиції, впевнений лідер парламентської фракції «Наша Україна - Народна самооборона», керівник виборчого штабу партії «Фронт змін» Микола Мартиненко.

 

«Такі рішення приймаються не в парламенті, а у кабінеті президента», - заявив М.Мартиненко в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на питання про те, чи повернеться парламент до декриміналізації статті Кримінального кодексу, за якою засудили Ю.Тимошенко.

«Якщо б про це хоча б оголосили на Банковій - і то повною мірою не можна було б вірити - тоді можна щось прогнозувати. А так влада сказала своє слово, коли більшість у Верховній Раді показово провалила декриміналізацію статей щодо Тимошенко і Луценка», - пояснив він.

«Тому я вірю у визволення Тимошенко і Луценка тільки після перемоги опозиції на парламентських виборах. Немає підстав думати, що влада сама піде на цей крок», - констатував М.Мартиненко.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні повинні відбутися в останню неділю жовтня 2012 року.