Мартиненко заявив про фальсифікацію справи, за якою його затримали

21 квiтня 05:29

Колишній народний депутат звинуватив главу НАБУ у фальсифікації кримінальної справи.

 

Колишній народний депутат України Микола Мартиненко, якого ввечері в четвер, 20 квітня, затримали детективи НАБУ, заявив про фальсифікацію справи щодо нього.

За словами екс-депутата, заяву якого розповсюдив "Народний фронт", звинувачення проти нібито не підкріплені доказами. "Звинувачення проти мене сфальсифіковані за вказівкою директора НАБУ Ситника. Ця справа є політичною і не підкріплена ніякими доказами", - сказав Мартиненко.

Читайте також: Детективи НАБУ затримали екс-депутата Миколу Мартиненка

Як повідомлялося, увечері 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Затримання було проведено в рамках розслідування справи про закупівлі ДП "СхідГЗК" концентрату урану через австрійську прокладку. За даними слідства, колишній член парламентської фракції "Народного фронту" Микола Мартиненко є співучасником розтрати понад 17 мільйонів доларів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

У березні 2017 року директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство перебуває на фінальній стадії розслідування справи екс-депутата Миколи Мартиненка, відкритого за фактами одержання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства НАЕК "Енергоатом" обладнання чеської компанії Škoda JS.

У травні минулого року Ситник повідомив, що Генеральна прокуратура передала НАБУ 40 томів матеріалів по одному з епізодів ряду кримінальних проваджень, фігурантом яких є колишній народний депутат Микола Мартиненко.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року на тлі корупційного скандалу Мартиненко заявив про добровільне складання депутатських повноважень, у грудні Верховна Рада прийняла відповідне рішення.