Маринович: Зміна влади в Україні — історична необхідність

29 грудня 14:57

Зміна влади в Україні у 2012 році цілком можлива, але навіть якщо цього не станеться, руйнація радянського типу управління неминуча, вважає правозахисник, публіцист, релігієзнавець Мирослав Маринович.

 

«Отож і в Україні, і в Росії бачимо останні спроби радянської системи зберегти свої визначальні параметри - який уже раз ціною занапащення долі своїх народів. Кожна її реінкарнація стає щоразу більшим фарсом, який, здавалося б, несумісний зі здоровим глуздом. Хоча прірва, в яку вони штовхають свої народи, аж ніяк не смішна», - сказав він у коментарі ZN.UA.

«Нинішня влада демонструє філософію управління, яка спізнилася на століття. Вона інтелектуально бідна, енергетично збиткова й морально неспроможна. Її суспільні технології грубі й примітивні, а тонкі технології Заходу їй видаються проявом слабкості. Вона неефективна, бо унеможливлює рятівний зворотний зв’язок, завдяки якому можна виявити джерела небезпеки. Вона антимодерна, бо блокує свободу циркуляції правдивої інформації. Вона антисоціальна, бо руйнує загальне добро й не дозволяє людині вижити самостійно», - переконаний правозахисник.

На його думку, «життя нашої влади могли би продовжити сибірського масштабу природні ресурси, яких в Україні немає, та сибірського розмаху ҐУЛАҐ, для якого владі забракне снаги. Тому не сумніваймося: ноосфера врешті-решт «зішкрябає» зі свого днища оці зашкарублі нарости. Можна сперечатися, коли це станеться: 2012 чи 2013 року, - але станеться це обов’язково».

«Партія регіонів може маніпулятивно виграти найближчі вибори, але вона програє своє майбутнє. Якщо ж Віктор Янукович виграє президентські вибори, то на свою біду… Влади мені не жаль - вона жалюгідна. Жаль народу, який ніяк не може зрости у свободі», - констатував М.Маринович.

Детальніше читайте в матеріалі Інни Ведерникової «Чи можлива зміна влади в Україні наступного року?» у передноворічному номері «Дзеркала тижня. Україна».