Львівські чорнобильці захопили Управління пенсійного фонду і збираються голодувати

16 листопада 13:13

Сьогодні близько 100 представників Львівського обласного благодійного фонду «Діти Чорнобиля Львівщини» захопили приміщення регіонального Управління Пенсійного фонду України у Львові і оголосили акцію протесту у зв'язку з невиплатою пенсій і невиконанням судових рішень щодо їх нарахування.

 

Про це повідомила голова Львівського обласного благодійного фонду «Діти Чорнобиля Львівщини» Валентина Буренок.

Як зазначила В.Буренок, до них на даний час приєднуються представники районних організацій, а також очікується, що приєднаються афганці. Учасники акції протесту передали керівництву регіонального Управління ПФУ свої вимоги про виплату їм пенсій у розмірах, передбачених законодавством та відповідно до рішень судів.

«Ми хочемо мати гарантію, що буде виплачено заборгованість на підставі рішення судів і виплачено пенсії у повному обсязі. Ми готові після сьогоднішньої попереджувальної акції з завтрашнього дня вдатися до безстрокових акцій з оголошенням голодування. Ми готові голодувати у приміщенні Пенсійного фонду, ніж голодувати вдома, не маючи грошей на життя», - зазначила В.Буренок.

Вона також проінформувала, що сьогодні чорнобильці не мають наміру залишатися у приміщенні управління ПФУ, і чекають на реакцію представників влади. Проте вже завтра вранці вони прийдуть сюди за відповіддю, і готові розпочати безстрокову акцію протесту, до якої вдалися чорнобильці у Харкові і Донецьку.

Станом на ранок 16 листопада у Донецьку голодують 67 людей.

Як повідомлялося, з початку 2011 року судами України прийнято рішення про стягнення з органів Пенсійного фонду коштів в інтересах 2,5 млн пенсіонерів, зокрема, чорнобильців та дітей війни. Усього за 10 місяців з рахунків ПФУ стягнуто за рішеннями судів 5,9 млрд грн.