Львівська міськрада звинуватила Януковича в ліквідації української державності

30 серпня 09:04

Львівська міськрада звинуватила президента у спробі ліквідувати українську державність і заявила про «перехід окупаційного режиму Януковича до політики відкритої русифікації».

 

Львівська міська рада звинуватила президента Віктора Януковича у спробі ліквідувати українську державність. Про це йдеться у зверненні міськради до українського народу, прийнятому на позачерговій сесії.

За нього проголосували 72 із 74 присутніх депутатів (при мінімально необхідних 46).

«Ненависть до всього українського, дискримінація українців за національним принципом, репресії і переслідування українців стають візитною карткою маріонеткового режиму Януковича, який прискореними темпами йде до ліквідації української державності», - сказано в зверненні.

Також міськрада звинувачує Януковича в деукраїнізації інформаційного простору, русифікації освіти, науки, культури та публічної сфери.

На думку депутатів, це свідчить про підготовку до інтеграції України з Росією.

«Підписання президентом антидержавного і антиукраїнського за формою закону про мовну політику свідчить про перехід окупаційного режиму Януковича, Азарова, Табачника до політики відкритої русифікації і мовного геноциду титульної української нації», - сказано в ньому.

Також у зверненні сказано, що вибори до Верховної Ради 28 жовтня стануть прологом нової ери національно-визвольної та соціально-визвольної боротьби українців з окупантами.

Нагадаємо, Янукович 8 серпня підписав мовний закон. Документ дозволяє фактично прирівняти російську мову до державної в російськомовних регіонах, оголосивши її регіональною.

Зробили регіональною російську мову ряд південних і східних регіонів. Західні відмовляються визнати закон. А Львівська міськрада має намір просити КС визнати його неконституційним.

Тим часом спеціальна комісія підготувала м'якший варіант закону, який не передбачає для мов нацменшин статусу регіональних. !zn

Читайте також:

Західні ЗМІ: Янукович пішов по шляху арабських диктаторів, він будує імперію, на чолі якої постане його сім'я

Янукович вирішив, що в Україні потрібно створювати рівні умови життя для всіх громадян

Янукович закликав до консолідації та патріотизму, побіжно згадавши про мову