Львівська міськрада оскаржить мовний закон у Конституційному суді

27 серпня 16:59

30 серпня депутати Львівської міськради зберуться на позачергове засідання для направлення звернення до Конституційного суду щодо скандального закону про мови.

 

Позачергове засідання Львівської міськради, присвячене ухваленню закону про засади державної мовної політики, відбудеться 30 серпня, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

"Я збираю позачергову сесію і питання № 1 - звернення до Конституційного Суду, оскільки набув чинності закон про мови, який, на моє глибоке переконання, - як ніж у спину. Наші юристи пропрацювали цей документ, і ми готуємо звернення до Конституційного Суду. Я думаю, депутати відкладуть свої виборчі справи, зберуться, щоб проголосувати це звернення", - цитує слова міського голови Львова Андрія Садового прес-служба Львівської міськради.

Садовий зазначив, що, за його інформацією, звернення з приводу цього закону наразі до КС не надходило, хоча була інформація, що деякі місцеві ради звертаються до суду.

"Ми живемо у Львові - найбільшому україномовному місті в світі. У нас завжди була своя тверда позиція і у нас вона завжди буде. І ніхто нам не буде вказувати. У нас є громада зі своєю твердою позицією, і ми будемо її обстоювати", - заявив міський голова Львова.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла в цілому закон про мови авторства регіоналів Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова. 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики. Закон зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин у регіонах, де їх чисельність перевищує 10%.

У східних і південних областях України місцеві органи влади зробили ряд кроків з реалізації положень закону. !zn

Читайте також:

Перший урок у львівських школах присвятять УПА


Уболівальники під час матчу Україна-Чехія розгорнули гігантський банер «За мову до кінця» (фото, відео)


Івано-Франківськ відмовився визнавати закон про мови