Лужков: Якщо я повернуся, Путін мене посадить

27 жовтня 05:46

Колишній мер Москви Юрій Лужков не виключає, що повернувшись до Росії, він може стати об'єктом кримінального переслідування.

 

"Сьогодні наша влада здатна на все. Наш президент здатний на будь-які дії, які знаходяться в рамках конституції. Він, людина, яка відповідає у країні за дотримання конституції, організував політичне переслідування колишнього мера. Звичайно, вони можуть розгорнути в мою сторону кримінальне переслідування. Я це оцінюю, на превеликий жаль, як реальну річ. Це реально", - заявив Ю.Лужков, якого цитує Голос Америки.

Відповідаючи на запитання, чи не боїться він повертатися до Росії і йти безпосередньо до МВС для надання свідчень, колишній мер Москви відповів: "У мене немає іншого виходу". "Якщо я залишуся за кордоном, то це буде означати, що вся ця політична зграя зрадіє тому, що, мовляв, дивіться, ми йому пред'являємо претензії, а він не прийшов на розбір польотів. Ось що мені робити? Я знаю, що вони хочуть зробити зі мною. З іншого боку, якщо я не приїду туди, то відразу виникнуть такі інсинуації, які будуть демонструвати підтвердження моєї провини. Це буде виглядати так, нібито я злякався і не приїхав. Для мене честь вища за свободу", - пояснив він.

"Я допускаю, що, приїхавши до Росії, можу бути об'єктом не просто публічних переслідувань колишнього мера, а об'єктом політичного процесу, який може завершитися будь-яким чином, у тому числі і рішенням про заборону вільного пересування або позбавленням волі", - підкреслив Ю.Лужков.