Луценку загрожує нова справа через фірму дружини

10 листопада 06:42

Представники Генпрокуратури спробують звинуватити екс-голову МВС Юрія Луценка у корупції при лобіюванні інтересів фірми «Українські новітні телекомунікації», в якій працює його дружина.

 

"Нова справа стосуватиметься нібито корупційних дій екс-міністра під час укладання договорів МВС з постачальниками послуг мобільного зв'язку у 2006 році", повідомило джерело, якого цитує "Коммерсант Украина".

Справу щодо екс-міністра вирішили порушити після того, як «у Генпрокуратурі зрозуміли, що нинішня справа розсипається на очах». «Тому активізували розслідування старої, але гучної історії про те, що нібито Юрій Луценко, будучи міністром, лобіював інтереси фірми, де працювала його дружина. За моїми даними, у Генпрокуратурі щодо цього епізоду копають давно», - заявило джерело.

Йдеться про скандал чотирирічної давності. У липні 2007 року інтернет-видання «Українська правда» опублікувало розпорядження заступника міністра внутрішніх справ Олександра Новикова від 13 вересня 2006 року про підключення всіх підрозділів МВС до тарифних планів ТОВ «Українські новітні телекомунікації». Відповідно до документа, ця фірма, комерційним директором якої працювала дружина Ю.Луценка, мала стати провайдером послуг оператора мобільного зв'язку UMC для всіх працівників органів внутрішніх справ. Як стало відомо виданню, зараз Ірина Луценко також працює в «Українських новітніх телекомунікаціях» на посаді комерційного директора, а з листопада минулого року ще й є одним із співзасновників компанії.

Нагадаємо, вчора І.Луценко заявила про те, що проти її чоловіка хочуть порушити ще одну кримінальну справу. Зокрема вона повідомила, що свідок Олександр Пантелишин розповів про те, що його було викликано до прокуратури за іншою кримінальною справою стосовно Ю.Луценка.