Луценку відмовлено у відводі судді

23 квiтня 08:18

Луценко заявив відвід Медушевській, звинувативши її в упередженості і необ'єктивності. Згідно з рішенням, оголошеним суддею Медушевською, у клопотанні не викладено підстав для відводу: у відводі відмовлено.

 

Колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку відмовлено у відводі головуючої в процесі у кримінальній справі про незаконну організаціїю стеження за екс-водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком судді Печерського райсуду Києва Ганни Медушевської.

Згідно з рішенням, оголошеним суддею Медушевською, у клопотанні не викладено підстав для відводу.

Раніше Луценко заявив відвід Медушевській, звинувативши її в упередженості і необ'єктивності. Обгрунтовуючи своє клопотання, він нагадав, що саме Медушевська брала участь у складі колегії суддів, яка винесла йому незаконний вирок у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

За словами Луценка, зокрема, зазначена суддя у складі колегії 11 разів відмовляла йому і його захисту у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу через погіршення стану здоров'я.

Луценка повернули в СІЗО, тому що виїхали міжнародні експерти - дружина

«Я маю всі підстави вважати вас необ'єктивною, і мої підозри у необ'єктивності, неупередженості, некомпетентності дають підстави заявити вам відвід», - підкреслив Луценко.

Крім того, він зазначив, що, перебуваючи на початку квітня у столичній лікарні швидкої допомоги, випадково отримав виписку, датовану 19 вересня минулого року, в якій значиться, що лікарі після проведення аналізу крові виявили у нього вірусний гепатит TTV. За словами Луценка лікарі, зробивши додатковий аналіз, підтвердили наявність в його організмі цього вірусу.

«Таким чином, я, окрім вашої упередженості та прийняття незаконних рішень, підозрюю вас у співучасті у зараженні мене цією хворобою. Тому ви є співучасником цього механізму зі знищення політичних опонентів Януковичем і гоп-компанією. Саме ви допустили, що я живу і гнию у в'язниці з вірусним гепатитом", - зазначив Луценко, звертаючись до судді Медушевської.

При цьому підсудний рекомендував їй самостійно заявити собі відвід і не брати участі в розгляді справи.

Розгляд кримінальної справи зя звинуваченням Луценка в незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка почалося 23 квітня з лайки підсудного з суддею. !zn

Читайте також:

Почався розгляд у суді нової справи проти Луценка

Захист Луценка назвав дату розгляду судом апеляції

Луценка повернули в СІЗО, тому що виїхали міжнародні експерти - дружина

Кабмін просить Європейський суд визнати справу Луценка неприйнятною для розгляду