Луценку в колонії оголосили догану, щоб «не допустити послаблення режиму»

18 вересня 13:47

Юрію Луценку в колонії оголосили догану нібито за те, що він відмовився виконувати наказ залишити чергову частину, де розмовляв по телефону. Тепер екс-міністр не зможе скористатися пільгою і отримати м'який режим, який передбачає проживання поза колонією.

 

Екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку оголосили дисциплінарне стягнення, що виключає переведення на більш м'який режим позатабірного поселення. Про це повідомила його дружина Ірина Луценко.

За її словами, у засуджених час на телефонні розмови є з 17.30 до 18.30. Луценко, в черговий раз, не додзвонившись до сім'ї, знаходився біля телефону, коли минув цей час. У цей момент сержант, який водить його по території колонії вийшов.

Ірина Луценко підкреслила, що без сержанта і без супроводу будь-якому засудженому забороняється пересуватись по колонії, «а тим більше Луценку, тому що колонія відповідає за його безпеку».

«У цей момент заходить в це приміщення керівник служби по техніці безпеки, якийсь Коцюба. І каже: "Виходьте ласка, час вийшов"», - сказала вона.

Луценко пояснив, що не може цього зробити і залишився чекати свого супроводжуючого.

«На другий день його викликають на дисциплінарну комісію - йому роблять зауваження у зв'язку з тим, що він на прохання цього Коцюби не вийшов ... Для Юри було несподіванкою, що йому винесли це зауваження. Він попросив запросити цього Коцюбу. Той прийшов, опустив очі. Юра його питає: "Я тобі чинив опір? Я з тобою погано розмовляв?". Він мовчить"», - сказала Ірина Луценко.

«Отримавши завдання з Києва, на порожньому місці було винесено догану ... Це просто тупа провокація», - заявила вона.

За її словами, Луценко міг скористатися пільгою і отримати м'який режим, який передбачає проживання поза колонією, проте тепер він зможе звернутися за таким послабленням тільки через півтора року.

«Влада взагалі не збирається випускати Луценка або пом'якшувати його долю, а лише хоче ізолювати його від суспільства і суспільно-політичного життя», - додала дружина екс-міністра.

12 вересня профілактична комісія Менської колонії оголосила про намір розглянути на своєму засіданні поведінку Луценка, оскільки він некоректно вчинив щодо працівників колонії - відмовився виконувати наказ залишити чергову частину, де розмовляв по телефону. !zn

Читайте також:

Луценко передав на волю зшиті власноруч агітаційні рукавиці

Луценко впевнений, що після двох судимостей все тільки починається

Луценка покарають за довгі розмови по зламаному телефону

Луценку в колонії забороняють говорити про політику