Луценко зачитав на суді допит бойовика про Юру Єнакіївського (текст)

30 червня 09:36

Екс-міністр МВС Юрій Луценко вважає, що сьогодні в Україні до влади прийшов організований криміналітет. На підтвердження своїх слів він зачитав фрагмент тексту допиту одного з бойовиків Юри Єнакієвського.

 

«Це привіт з минулого пану Януковичу і його другу - народному депутату Юрію Іванющенку, які сьогодні керують країною», - сказав Луценко.

Текст допиту:

«Громадянин Д. з Єнакієвого входив до злочинного угруповання. Більше половини їх бригади вже сидить у СІЗО. Кого раніше хлопнули, кого - трохи пізніше. На волі залишилося п'ятеро людей. Громадянин Д. пояснив, що за ними злочини в місті Єнакієве, Донецьку, Харкові, Полтаві, Одесі, Дзержинську. Навідником у них був Вороний - раніше неодноразово засуджений рецидивіст.

Громадянин Д. пояснив, що в Єнакієвому сьогодні йде війна між колишнім наглядачем за містом Юрою Єнакіївським і Гією Долідзе. Все почалося з того, що брати Григорій та Геннадій Долідзе хотіли прибрати в Єнакієвому все до своїх рук. Вони захопили ... Юри Єнакієвського - Салавата - і під тортурами змусили, щоб той все розповів усе про Юрiя Єнакіївського й інших авторитетів. Салават, не витримавши тортур, все розповів, а брати Долідзе його визнання записали на відеокасету і направили в СБУ до Києва. Таким чином вони хотіли розчистити собі дорогу до влади в Єнакієвому.

Коли Салават втік (або його відпустили - точно невідомо) він з'явився до наглядача Юрія і все розповів йому. Той сказав: «Свою провину змиєш кров'ю». Через деякий час Салават застрелив з пістолета Григорія Долідзе. Брат Григорія, Геннадій, присягнувся помститися. З цього приводу громадянин Д. говорить, що незабаром в Єнакієво очікується море крові».

Нагадаємо, народний депутат Юрій Іванющенко, який часто згадується у ЗМІ як "Юра Єнакієвський" подав до суду на журналістів (в тому числі, на редактора сайту «ОстроВ» Сергія Гармаша) з вимогою спростувати інформацію, опубліковану 4 роки тому. Зокрема, про те, що він «є ватажком злочинного організованого угрупування, яке здійснило понад 40 замовних вбивств».

Вчора ГУМВС України в Донецькій області звернулося до провайдера інтернет-сайту «ОстроВ» компанії «Дабл-Ю Нет Україна» з вимогою надати їй доступ до серверів сайту. Редактор сайту С.Гармаш пов'язує діяльність міліції з активністю Юрія Іванющенка.

Сьогодні народний депутат Геннадій Москаль заявив, що під час процесу над Юрієм Луценком можливі несподіванки. «Як то кажуть, ящик Пандори відкрито. А що з нього буде виходити - побачимо. Якщо Печерський суд хоче перетворитися на "печерський wikileaks" - це його проблема. Не треба було порушувати чинне судочинство», - заявив Геннадій Москаль.