Луценко вважає Ющенка своєю головною помилкою

27 грудня 12:40

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, який рік знаходиться під арештом за звинуваченням у посадових злочинах, зазначає, що за цей час він став менш наївним, але переконання і принципи залишилися тими ж, що й були під час "помаранчевої революції".

 

"За цей рік я мав можливість багато подумати, згадати, проаналізувати, я став краще розуміти життя, став менш наївним... Але і сьогодні був би тим самим Луценком на Майдані, і не домовлявся б із бандитами та їхніми політичними покровителями, коли працював у МВС", - заявив Ю.Луценко через своїх адвокатів, відповідаючи на питання про те, чи змінився він внутрішньо, чи змінилися його переконання і принципи за рік перебування у СІЗО.

"Я завжди любив життя, а в міліції бачив його тіньову сторону. На Майдані я любив політику, а в кулуарах влади я побачив її нутро", - зазначив Ю.Луценко.

Аналізуючи свою роботу у МВС, він зазначив, що "у міліції було багато чого зроблено, але, в основному “бандитам - тюрми” - це була робота без права на перемогу".

При цьому Ю.Луценко підкреслив, що головними своїми помилками вважає "віру в наміри Ющенка та згоду очолити МВС за генпрокурора, який працював на Партію регіонів".

Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Тим часом, засідання Печерського районного суду у справі Ю.Луценка перенесено на 9:10 11 січня 2012 року.