Луценко відмовився від медичного «експрес-обстеження»

22 серпня 16:42

Луценко чергову зустріч лікарям призначив уже в Європейському суді з прав людини, де буде розглядатися його позов про не надання йому належної медичної допомоги.

 

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відмовився від медичного експрес-обстеження, наполягаючи на переведенні в спеціалізований лікувальний заклад для проходження стаціонарного курсу обстеження та лікування. Про це йдеться в повідомленні «Народної самооборони» з посиланням на дружину Луценка Ірину.
За її словами, сьогодні представники Державної пенітенціарної служби Євген Поляков і Зураб Малазонія, а також лікарі, які входили до складу медичної комісії МОЗ, в черговий раз створили видимість турботи про здоров'я ув'язненого Луценка.
«Вислухавши Луценка, комісія запропонувала йому зробити експрес-обстеження на базі Київської лікарні швидкої допомоги, щоб отримати рекомендації для подальшого «лікування» вже в Менської колонії, куди чоловіка повинні перевести для відбування покарання», - сказала Луценко, додавши, що в медчастині колонії відсутні умови для лікування, відсутні лікарі, зокрема й фахівці-гастроентерологи.
За її словами, Луценко відмовився брати участь у черговому фарсі. Його умовою був лише офіційний переклад в спеціалізований лікувальний заклад для проходження стаціонарного курсу обстеження та лікування.
«Юрій Луценко чергову зустріч лікарям призначив уже в Європейському суді з прав людини, де буде розглядатися позов екс-міністра щодо не надання йому належної медичної допомоги під час утримання в СІЗО», - резюмувала Луценко. !zn
Читайте також: