Луценко відмовився обстежитися у лікарні Чернігова

15 листопада 11:46

Екс-міністр відмовився від обстеження у Чернігівській обласній клінічній лікарні, посилаючись на те, що йому необхідно погодити це рішення зі своїми захисниками.

 

Ув'язненому екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку було 15 листопада було запропоновано обстежитися на базі Чернігівської обласної клінічної лікарні. Але Луценко відмовився від цього, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Також повідомляється, що сьогодні в Менській виправній колонії Юрія Луценка відвідала комісія лікарів, в яку входили фахівці охорони здоров'я Чернігівської облдержадміністрації, обласної клінічної лікарні та медслужби ДПтСУ.

«Було запропоновано засудженому Луценку здійснити на базі Чернігівської обласної клінічної лікарні інструментальне обстеження стану його здоров'я, як це було раніше рекомендовано попередньою комісією лікарів (8 листопада ц.р.)», - йдеться в повідомленні ДПтСУ.

Однак Юрій Луценко від пропозиції лікарів відмовився. За інформацією пенітенціарної служби, «він заявив, що утримується від обстеження, тому що бажає узгодити це рішення зі своїми захисниками».

- Лікарі виявили в Луценка хвороби серця

Нагадаємо, 8 листопада, у Менській виправній колонії фахівці МОЗ та Державної пенітенціарної служби провели комісійний медогляд екс-глави МВС Юрія Луценка. Стан його здоров'я було визначено як задовільний.

Раніше дружина колишнього глави МВС Ірина Луценко заявила, що стан здоров'я її чоловіка значно погіршився. За її словами, Луценку, який вже відмовляється від їжі, заборонили користуватися телефоном, призначили постільний режим і знеболюючі.

Cуд визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів суд і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Під час перебування в СІЗО йому були поставлені діагнози: жирова хвороба печінки (стеатоз), наявність початкових ознак портальної гіпертензії, гастрит, хвороба сигмовидної кишки, а також вірусний гепатит TTV.

11 жовтня засудженого Луценка обстежили в Чернігівській обласній клінічній лікарні. Як повідомили у Держпенітенціарній службі, захворювань, які б передбачали стаціонарне лікування Луценка, не виявлено. Стан здоров'я пацієнта було названо задовільним. !zn

Читайте також:

Рада Європи закликала українську владу відправити Тимошенко і Луценка на лікування поза СІЗО

Луценку стало гірше: він відмовляється від їжі і покрився плямами

Москаль упевнений, що Луценка звільнять після виборів, а Тимошенко влада боїться більше, ніж Росію і США


ПАРЄ може три роки розглядати, чи є Тимошенко і Луценко політв'язнями

Журналістам показали камеру Луценка (ВІДЕО)


Луценко три дні пролежав у медчастині, де «його лікували знеболювальним»