Луценка в СІЗО заразили гепатитом

12 квiтня 11:28

Екс-главу МВС у тюремній лікарні заразили вірусним гепатитом при переливанні крові. Діагноз від Луценка лікарі приховували півроку.

 

Юрія Луценка в СІЗО заразили вірусним гепатитом при переливанні крові. Про це заявила дружина колишнього міністра внутрішніх справ Ірина Луценко на прес-конференції в Києві.

Луценко сказала, що це приховали від чоловіка і від неї. Вона поклала відповідальність на владу за те, що її чоловік помирає.

Раніше народний депутат народний депутат з фракції БЮТ Андрій Шевченко у своєму Твіттері написав про те, що Луценку 11 квітня повідомили ще один серйозний діагноз, який від нього півроку приховували.

Як повідомлялося, 6 квітня Луценка направили лікарню швидкої медичної допомоги на обстеження. Таке рішення було прийнято за результатами комісійного обстеження Луценка лікарями МОЗ і пенітенціарної служби України, а також після відповідного прохання самого ув'язненого.

За словами тюремників, Луценко, можливо, проведе у лікарні більше тижня.

Раніше Печерський суд вирішив звернути увагу керівництва Київського СІЗО та управління Департаменту виконання покарань щодо наявності важких хвороб у підсудного Юрія Луценка, які необхідно лікувати, і повідомити про це суд не пізніше одного місяця з дня винесення рішення.

Згідно з медичним висновком він хворий на цироз печінки, є небезпека виникнення у нього онкологічного захворювання. За рішенням судді від 19.9.2011, переведення до лікарні не було дозволено. !zn

Читайте також:

Луценко дізнався про новий серйозний діагноз


Пенітенціарна служба показала палату Луценка (відео)

Влада намагається відправити Луценка і Тимошенко лікуватися за кордон і зробити їх «втікачами», - Ар'єв