Луценко: У мене може піднятися тиск, судина лопне і ви винесете мене вперед ногами

20 вересня 06:25

Екс-міністр МВС Юрій Луценко заявив, що у зв'язку з його станом здоров'я він може померти на засіданні суду в будь-який момент.

 

«За Кримінальним кодексом два професори беруть на себе відповідальність за свій діагноз! Я половину з тих слів, які зачитав Баганець, не розумію! Я чую лише одне: цироз печінки! І інше: варикозне розширення судин шлунка! Це означає, що в будь-який момент, поки я слухаю брехню Зінченка та інших прокурорів, у мене може піднятися тиск, судина лопне до чортової матері, і ви винесете мене вперед ногами!», - заявив Ю.Луценко.

Підсудний підкреслив, що діагноз, який поставили йому професор Швець і професор Ткач, є офіційним.

«Хочу підкреслити, що не мої лікарі, а призначені МОЗ лікарі - два професори Швець і Ткач - оглянули мене в умовах СІЗО і на підставі цих двох, травневих і серпневих, наукових знань поставили діагноз. Ось їх печатка. Це документи, панове прокурори! Не опускайте очі! Зінченко! Печатку подивися, я до тебе звертаюся!», - сказав на суді Ю.Луценко.

Тим не менше, прокурори стояли на своєму: цироз - припущення медичної комісії, а не остаточний діагноз, і на сьогоднішній день медичного підтвердження цього діагнозу немає.

«Викладені аргументи адвокатів не підтверджуються жодними документами. Тому клопотання не підлягає задоволенню», - заявили обвинувачі.

У результаті суддя відхилив клопотання захисту про зміну запобіжного заходу. Вовк вказав на те, що адміністрація Лук'янівського СІЗО повинна забезпечити підсудному лікування.