Луценко розповів про три сценарії перемоги опозиції над Януковичем

05 березня 08:52

На думку екс-міністра, об'єднана опозиція здатна отримати більшість у новому парламенті та ініціювати дострокові вибори президента.

 

Дострокові президентські вибори можливі за умови перемоги об'єднаної опозиції на виборах до парламенту. Про це екс-міністр Юрій Луценко розповів в інтерв'ю «КоммерсантЪ-Украина».

За його словами, можливі три сценарії парламентських виборів. «Перший: єдиний список «Батьківщини», «Фронту змін» і партії УДАР плюс союзницька «Свобода» дає упевнену перемогу; вимога формування нового уряду, а після конфронтації з адміністрацією президента - і дострокові президентські вибори», - підкреслив Луценко.

У разі ж, якщо «Батьківщина», «Фронт змін», УДАР і «Свобода» підуть нарізно, перемога опозиції буде непереконливою, переконаний Луценко, можливі «маневри «політпроституток», формування так званого коаліційного уряду, який консервує нинішню мафіозну сутність влади до 2015 року».

«Третій: під приводом рішення Конституційного суду про неможливість одночасного висування кандидатів у депутати за списком і по округу Партія регіонів повертає до закону про вибори норму про зняття кандидатів підконтрольними їй виборчкомами, що означає відмову від виборів і перехід до фактичного призначенням депутатів», - зазначив екс-міністр.

Це, на думку Луценка, призведе до «бойкоту з боку опозиції, акцій громадянської непокори з непередбачуваними наслідками для України як незалежної держави».

«При всіх трьох варіантах я бачу очевидну перемогу кандидата від опозиції над Януковичем. Єдине, що його оточення може обрати, - це визнати свою поразку, з Майданом або без», - додав він. !zn

Читайте також:

Європерспективи Юрія Луценка

Судді Луценка загрожує 5 років в'язниці

ЄНП: Угода про асоціацію неможлива, поки Тимошенко і Луценко у в'язниці

Польський дисидент у листі до Луценка назвав його політичних опонентів «боягузами»