Луценко радить Януковичу прочитати книгу про диктатора-самозванця

07 жовтня 06:32

Екс-міністр МВС Юрій Луценко порадив президентові Віктору Януковичу частіше читати книги. Про це він сказав в інтерв'ю тижневику «Фокус», повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

 

«Можна було б покепкувати - мовляв, де вже Януковичу читати чужі книги, він і свої-то ледве встигає переглянути. Але потім я подумав: а, може, Кінг-Конг тому й буйствував на хмарочосі Емпайр Стейтс-білдінг, що ніхто не запропонував йому піти в Метрополітен-музей», - припустив екс-міністр внутрішніх справ.

Ю.Луценко порадив В.Януковичу «чудову книгу «Лже-Нерон» німецького письменника Фейхтвангера».

«Дуже повчальна історія про те, як двійник Нерона оголосив себе імператором, його визнало населення східних провінцій і війська. Але людина могла тільки приймати царствену позу, а не керувати країною. І фінал у книги відповідний: втомлене від порожньої демагогії і самозакоханості лже-Нерона, від свавілля його жадібного оточення по відношенню до бізнесу населення із задоволенням глумиться над вчорашнім тираном, якого возять по містах і селах у смердючої клітці», - зазначив політик.

«До чого це я? «Історія - це політика, яку вже не можна виправити. Політика - це історія, яку ще можна виправити», - писав інший великий німецький письменник Графф», - резюмував Ю.Луценко.